F1-kabalen ruller: Stjernens store skifte

Daniel Ricciardo skifter fra Renault til McLaren i 2021, hvor han får Lando Norris som teamkammerat

Foto: James Moy/Renault F1 Team
Foto: James Moy/Renault F1 Team

To år og 400 millioner kroner i lommen blev udbyttet for Daniel Ricciardos ophold hos Renault.

Den 30-årige australier skifter efter denne sæson til McLaren, oplyser teamet.

Samme pressemeddelelse bekræfter også, at 20-årige Lando Norris fortsætter til næste sæson og dermed er sikret endnu et år.

Skifter sker som konsekvens af, at Carlos Sainz Jr. afløser Sebastian Vettel hos Ferrari.

- Daniel har vundet løb, og hans erfaring, dedikation og energi vil være en værdifuld tilføjelse til McLaren og vores mission om at vende tilbage til den forreste del af feltet. Med Daniel og Lando som holdkammerater har vi efter min mening to racerkørere, som vil fortsætte med at begejstre vores fans og hjælpe teamet med at vokse, udtaler McLaren-teamchef Andreas Seidl.

 - Carlos er gennemført professionel og en fornøjelse at arbejde med, og vi vil fortsat nyde at race med ham resten af året. Vi ønsker ham al held og lykke i det næste skridt af karrieren, når han forlader McLaren, fortsætter han.

Daniel Ricciardo var allerede i forhandlinger med McLaren om et skifte til 2019-sæsonen, men valgte ved den lejlighed Renaults projekt og en yderst tiltrækkende lønpakke.

Sidste sæson havde McLaren dog større sportslig succes under Andreas Seidls kyndige ledelse og overhalede Renault i konstruktør-VM ... med samme motor.

Seidl har fra 2021 sikret, at McLaren vender tilbage til Mercedes-motorer, hvilket i Ricciardos øjne gør teamet mere tiltrækkende.

Renault siger farvel med disse ord fra teamchef Cyril Abiteboul, som tydeligt ikke er tilfreds med, at superstjernen stikker halen mellem benene og rykker videre. Franskmændene betalte og betaler australieren en stjerneløn.

Omvendt har de heller ikke leveret det skridt mod toppen, som de lovede, da de overtalte Ricciardo til at takke nej til forlængelse af Red Bull-kontrakten i 2018.

- I vores sport og især med den nuværende ekstraordinære situation er gengældt tillid, sammenhold og dedikation nu mere end nogensinde vitale værdier for et fabrikshold. Jeg er overbevist om, at 2020-sæsonen vil give os mulighed for at opnå endnu mere sammen. Renault F1 Teams ambitioner og strategi er uændret, siger Abiteboul.

Renault har allerede kontrakt med Esteban Ocon for 2021.

Teamet har et erklæret mål om sætte en kører af egen avl i bilen - som eksempelvis en Christian Lundgaard. Alternativt kan de hente Nico Hülkenberg, forsøge at lokke Sebastian Vettel, ligesom en vis Fernando Alonso allerede spøger i kulissen. 

Ferrari fuldender transfercirkus

Sandheden bag F1-chok: Alt andet end penge

Ferrari-chokkets danske vinder 

Hvorfor var Kevin Magnussen aldrig under overvejelse til at afløse Sebastian Vettel? Få den fulde historie her (+). Ferraris øvrige overvejelser og kandidatliste kan studeres her (+).