F1-kører frustreret over straffe: Forskel på om du er Kevin eller Alonso

Tidligere Renault-kører og nuværende BBC-ekspert anklager F1-dommerne for at forskelsbehandle kørerne

Følg Formel 1

Kimi Räikkönens påkørsel af Lewis Hamilton i det tredje sving på Silverstone har været et betændt samtaleemne siden Storbritanniens Grand Prix. I de ophidsede minutter efter løbet anklagede Mercedes ligefrem finnen for at være rambuk.

Værre udstiller situationen, den udfordring Formel 1's skiftende stewards har med at uddele ensartede og konsistente straffe.

Eller rettere det problem, hvis man spørger den tidligere Renault-kører Jolyon Palmer.

- Räikkönen blev straffet for episoden og tog ansvar for den efter løbet, hvilket jeg synes var meget anstændigt af ham og sjældent at se en kører være så moden i en ophidset situation, skriver briten i en klumme for BBC.

- Det er helt fair at give Räikkönen skylden for uheldet. Men jeg fatter bare ikke straffen til ham; ti sekunder, når Vettels sammenstød med Bottas i Frankrig efter min mening var lidt værre. Vettel kom længere bagfra i et hurtigere sving, og han fik kun fem sekunder for det. 

- Der er ingen ensartethed, hvilket er det mest frustrerende som kører. Det er ligesom i fodbold, hvor nogle straffespark bliver dømt, og andre ikke gør.

Lewis Hamilton fik på alle måder en dårlig start. Kom langsomt af sted og blev så ramt af Kimi Räikkönen i tredje sving. Briten var nede og vende sidstepladsen, men blev alligevel toer. Foto: Steve Etherington/LAT Images/REX/All Over Press
Lewis Hamilton fik på alle måder en dårlig start. Kom langsomt af sted og blev så ramt af Kimi Räikkönen i tredje sving. Briten var nede og vende sidstepladsen, men blev alligevel toer. Foto: Steve Etherington/LAT Images/REX/All Over Press
 

Samtidigt er kørerne ikke lige for loven, mener Jolyon Palmer.

Der er forskel på, om man hedder Alonso, Palmer eller Magnussen til efternavn.

- Jeg havde samme frustration sidste år. Jeg blev presset af banen af Fernando Alonso på Spa. Han fik ingen straf. Fint nok. Men hvad der irriterer mig er, at i det foregående løb fik Kevin Magnussen fem sekunders straf for at gøre præcist det samme mod Nico Hülkenberg.

- Det er den manglende ensartethed, som frustrerer. Strafsystemet burde være mere sort og hvidt. Efter min mening - og den deler mange af kørerne - så varierer kendelserne i specifikke situationer for meget.

- Hvis Magnussen havde skubbet mig af på Spa dengang, og Alonso i stedet havde skubbet Hülkenberg af i Budapest, vil jeg vædde på, at de stadig havde straffet Magnussen, mens Alonso stadig var sluppet af sted med det. Hver sag burde dømmes ud fra dets individuelle omstændigheder i stedet for, hvem der er involveret, eller hvad konsekvenserne af episoden er, mener Palmer.

Maraton-møde for kørerne: Kevin igen på dagsordenen

Nu piber Alonso igen: De er blødsødne over for Kevin

Haas-kører bortvist for hovedløs kørsel: Nu undskylder han

Briten er ikke ene om den holdning.

1997-verdensmester og nuværende ekspert for Sky Italia, Jacques Villeneuve, mener normalt konsekvent det modsatte af alle andre, men i dette tilfælde deler han Palmers grundlæggende præmis om forskelsbehandling.

- De besluttede, at det gik ud over Lewis (Hamilton), vi er i Storbritannien, han kæmper om verdensmesterskabet, så den takserer vi til ti sekunder. Havde han (Kimi Räikkönen) ramt Bottas i stedet, ville det have været fem sekunder. Det er problemet, siger Villeneuve til Autosport.

Debriefing fra Silverstone: Uacceptabelt - vægten tipper for Grosjean

Tålmodigheden sluppet op med kaospiloten Grosjean: - Han skal ud

Hårde hug fra Watt: Det må høre op!

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby