F1-komet straffet for voldelig adfærd mod rival

Max Verstappen får to dages samfundstjeneste for sit udfald og voldsomme adfærd mod Esteban Ocon efter Brasiliens Grand Prix

Formel 1 har en lang og glorværdig historie med kørere, der røg i totterne på hinanden, lige efter hjelmene kom af, og adrenalin-niveauet stadig var faretruende højt.

Nigell Mansell greb fat i Ayrton Sennas hals, Michael Schumacher opsøgte David Coulthard i McLaren-garagen for at give ham et lag tæsk, og Mark Webber var på nippet til at knockoute Romain Grosjean.

For at nævne et par eksempler.

Men alt var ikke bedre i gamle dage ...

Force Indias Esteban Ocon kostede sejren for Max Verstappen i Brasilien, hvorpå hollænderen opsøgte sin franske rival under den obligatoriske vejning. Han skubbede ham flere gange, før officials fra det internationale motorsportsforbund FIA skilte kamphanerne.

Se det i klippet øverst

FIA og stewards accepterer ikke sådan en form for fysisk kontakt mellem konkurrenter. Efter afhøring af de to kombattanter og lidt votering uddelte de to dages samfundstjeneste efter FIA's forgodtbefindende til Red Bull-stjernen.

- Mens stewards har sympati for Verstappens passion, mener de, at det er sportsmænds pligt at opføre sig passende og være forbillede for andre kørere på alle niveauer, og de finder, at Verstappen fejlede i det henseende, hedder det i dommen.

Foto: NELSON ALMEIDA/Ritzau Scanpix
Foto: NELSON ALMEIDA/Ritzau Scanpix
 

Se også: Truede med tæsk i F1-kulissen: - Han ville slå mig

Da Sebastian Vettel sidste år i Baku under safety car kørte ind i Lewis Hamilton med vilje, blev Ferrari-stjernen tiltalt efter samme paragraf og slap med en undskyldning og tilsvarende straf.

Verstappen og Ocon har været rivaler, siden de var børn. Hvor de gav hånd og var faldet ned nogle timer efter løbet, gik bølgerne højt lige efter.

- Jeg har ingen kommentarer ud over, at han er en tøsedreng (på engelsk sagde han pussy), sagde hollænderen på den officielle pressekonference.

Hele balladen startede, fordi Esteban Ocon forsøgte at overhale den førende Verstappen, selv om han var taget med en omgang. Hvilket endte med kollision, en skadet Red Bull-racer og Lewis Hamilton-sejr.

Foto: Peter J Fox/Getty Images
Foto: Peter J Fox/Getty Images
 

- Selvfølgelig kan en af de bagerste forsøge at komme tilbage på samme omgang, men han tog en unødvendig risiko især over for løbets førende kører. De gav ham en straf for sammenstødet, hvilket taler sit eget sprog. I sidste ende er jeg en passioneret sportsmand, som vil vinde. Denne situation er frustrerende og viser følelser, når man konkurrerer på højeste niveau, siger Verstappen.

Se også: VM-håbet lever: Haas-optur i grotesk grandprix

Se også: Kan du heller ikke se forskel? Kevin har fået en dobbeltgænger

Force India-køreren var ikke i nærheden af point, men forsvarede sig således:

- Han kom ud af pitten, og jeg blev bag ham næsten to omgange, men jeg var langt hurtigere end ham, og teamet rådede mig til at overhale.

- Jeg gik på ydersiden i første sving med samme manøvre, jeg havde lavet på Alonso og mange før det, men Max gav mig ingen plads. Da jeg var på siden af ham, kunne jeg ikke forsvinde, så vi stødte sammen. Men det var mit sving, og jeg havde retten til pladsen, siger Ocon.

Stewards var uenige i den udlægning.

Han fik ti sekunders stop-and-go plus tre hak i licensen, hvilket ingen forskel gjorde for hans løb - men kostede Verstappen sejren.

Lawrence Stroll har gjort sønnens karriere til sin hobby. Han har dog altid været interesseret i hestekræfter og samler blandt andet på Ferrarier. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

Kevin Magnussen sluttede som nummer ni i Brasiliens Grand Prix. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Kevin tæt på perfekt i Brasilien: Se alle karaktererne

Jakob Hovgaard følger Kevin Magnussen som fysioterapeut og praktisk gris. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

Formel 1 - 10. nov. 2018 - kl. 23:24 Hamilton vender farlig situation på hovedet: - Mangel på respekt

Se også: Kan du heller ikke se forskel? Kevin har fået en dobbeltgænger

142 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere