F1-komet straffet for voldelig adfærd mod rival

Max Verstappen får to dages samfundstjeneste for sit udfald og voldsomme adfærd mod Esteban Ocon efter Brasiliens Grand Prix

Følg Formel 1

Formel 1 har en lang og glorværdig historie med kørere, der røg i totterne på hinanden, lige efter hjelmene kom af, og adrenalin-niveauet stadig var faretruende højt.

Nigell Mansell greb fat i Ayrton Sennas hals, Michael Schumacher opsøgte David Coulthard i McLaren-garagen for at give ham et lag tæsk, og Mark Webber var på nippet til at knockoute Romain Grosjean.

For at nævne et par eksempler.

Men alt var ikke bedre i gamle dage ...

Force Indias Esteban Ocon kostede sejren for Max Verstappen i Brasilien, hvorpå hollænderen opsøgte sin franske rival under den obligatoriske vejning. Han skubbede ham flere gange, før officials fra det internationale motorsportsforbund FIA skilte kamphanerne.

Se det i klippet øverst

FIA og stewards accepterer ikke sådan en form for fysisk kontakt mellem konkurrenter. Efter afhøring af de to kombattanter og lidt votering uddelte de to dages samfundstjeneste efter FIA's forgodtbefindende til Red Bull-stjernen.

- Mens stewards har sympati for Verstappens passion, mener de, at det er sportsmænds pligt at opføre sig passende og være forbillede for andre kørere på alle niveauer, og de finder, at Verstappen fejlede i det henseende, hedder det i dommen.

doc72q3yokg7qppeiuz2zg.jpg 

Truede med tæsk i F1-kulissen: - Han ville slå mig

Da Sebastian Vettel sidste år i Baku under safety car kørte ind i Lewis Hamilton med vilje, blev Ferrari-stjernen tiltalt efter samme paragraf og slap med en undskyldning og tilsvarende straf.

Verstappen og Ocon har været rivaler, siden de var børn. Hvor de gav hånd og var faldet ned nogle timer efter løbet, gik bølgerne højt lige efter.

- Jeg har ingen kommentarer ud over, at han er en tøsedreng (på engelsk sagde han pussy), sagde hollænderen på den officielle pressekonference.

Hele balladen startede, fordi Esteban Ocon forsøgte at overhale den førende Verstappen, selv om han var taget med en omgang. Hvilket endte med kollision, en skadet Red Bull-racer og Lewis Hamilton-sejr.

doc72q3wohl8xkc5m05nbi.jpg 

- Selvfølgelig kan en af de bagerste forsøge at komme tilbage på samme omgang, men han tog en unødvendig risiko især over for løbets førende kører. De gav ham en straf for sammenstødet, hvilket taler sit eget sprog. I sidste ende er jeg en passioneret sportsmand, som vil vinde. Denne situation er frustrerende og viser følelser, når man konkurrerer på højeste niveau, siger Verstappen.

VM-håbet lever: Haas-optur i grotesk grandprix 

Kan du heller ikke se forskel? Kevin har fået en dobbeltgænger

Force India-køreren var ikke i nærheden af point, men forsvarede sig således:

- Han kom ud af pitten, og jeg blev bag ham næsten to omgange, men jeg var langt hurtigere end ham, og teamet rådede mig til at overhale.

- Jeg gik på ydersiden i første sving med samme manøvre, jeg havde lavet på Alonso og mange før det, men Max gav mig ingen plads. Da jeg var på siden af ham, kunne jeg ikke forsvinde, så vi stødte sammen. Men det var mit sving, og jeg havde retten til pladsen, siger Ocon.

Stewards var uenige i den udlægning.

Han fik ti sekunders stop-and-go plus tre hak i licensen, hvilket ingen forskel gjorde for hans løb - men kostede Verstappen sejren.

Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

Kevin tæt på perfekt i Brasilien: Se alle karaktererne

Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

F1 Live resultater 2018

F1 stilling 2018

Hamilton vender farlig situation på hovedet: - Mangel på respekt

Kan du heller ikke se forskel? Kevin har fået en dobbeltgænger

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind