F1-krig: Nedlægger protest mod topteam

Efter fredagens træninger har Red Bull nedlagt protest mod Mercedes og tyskernes innovative ratsystem

Se højdepunkterne fra fredagens træninger her. Video: Reuters via Ritzau Scanpix.

Mercedes viste skræmmende styrke, da Formel 1 i Østrig endelig tog hul på 2020-sæsonen med fredagens træninger. De lagde klar afstand til deres sædvanlige rivaler og ikke mindst et Ferrari-team i problemer.

Det kom ikke som en kæmpe overraskelse, men heller ikke, at kørere og teamledelse måtte bruge fredag aften sammen med løbets stewards og Red Bull-teamet.

Som forventet nedlagde det østrigske team protest mod Mercedes' 2020-racer og deres innovative ratsystem kaldet DAS.

Systemet så dagens lys under vintertest og er en mekanisk anordning, som gør køreren i stand til at rette hjulene ud på langsiderne, hvilket giver højere topfart og mindre vindmodstand. Til svingene vender de tilbage til deres optimale position, når bilen skal dreje.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Foto: Joe Klamar/Ritzau Scanpix
 

Den danske Red Bull-mekaniker Ole Schack tager sig en pause under teamets tv-dag på Silverstone sidst i juni. Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool Formel 1 - 1. jul. 2020 - kl. 10:51 Ekstreme ændringer: Et helt ny Formel 1

Umiddelbart er det tvivlsomt, hvorvidt Red Bull får noget ud af deres protest.

Mercedes har arbejdet med systemet længe og afklaret ideen på forhånd med det internationale motorsportsforbund, FIA. Tyskerne har fundet et smuthul i det eksisterende reglement, for FIA har siden ændret det tekniske regulativer, så systemet er ulovligt fra næste år.

Som det er kutyme, nedlægges protest efter træninger, så der kan komme en afklaring, før kvalifikation og selve løbet.  

Sport og Spil F1-manager: Pas på Kevin

Allerede fra første omgang til test i Barcelona kunne Kevin Magnussen mærke, at VF-20'eren var markant hurtigere end forgængeren. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Banerekorder vil blive smadret: Mere fly end racerbil

Sport og Spil Sådan står Kevin: Magtforholdet på årets grid

34 kommentarer
Vis kommentarer