F1-legende: McLaren skal vinde i år

- Jeg synes, målet må være at vinde et grandprix i 2015 - ikke bare prøve at få et podie, siger David Coulthard

- De søde billeder narrer vel ikke ikke nogen? Men Alonso er en vinder, og det har McLaren været, siger David Coulthard, som mener, at McLaren-Honda bør vinde mindst et grandprix i denne sæson. (Foto: LAT/McLaren)
- De søde billeder narrer vel ikke ikke nogen? Men Alonso er en vinder, og det har McLaren været, siger David Coulthard, som mener, at McLaren-Honda bør vinde mindst et grandprix i denne sæson. (Foto: LAT/McLaren)
Følg Formel 1

Alt andet en minimum en grandprix-sejr i den kommende Formel 1-sæson vil være en fiasko for McLaren-Honda-samarbejdet. Glem alt om de tidlige problemer med Hondas motorenhed og det faktum, at McLaren ikke har stået øverst på podiet siden sæsonafslutningen i 2012.

Holdningen er David Coulthards. Den tidligere McLaren-kører og nuværende BBC-ekspert er over for nyhedsbureauet Reuters bramfri i sin vurdering af McLarens potentiale og målsætninger for 2015.

- Som et firma, der har produceret verdensmesterskabs-motorer og har turboteknologi fra Indycar, bør de være mindst, hvor Renault og Ferrari er. I min verden kan de ikke være værre. Og hvor Renault var i fjor, var godt nok til at vinde tre grandprixer.

- Naturligvis vil de ikke gøre dem selv til VM-kandidater i 2015, men hvorfor ikke sætte sig mål om grandprix-sejre, når Red Bull kan blive toer med en Renault-motor, som tydeligvis havde kvaler, siger skotten.

McLaren-triumf i strid om motor

Mercedes-kørerne vandt 16 af 19 grandprixer sidste sæson, mens Red Bulls Daniel Ricciardo satte sig på de sidste tre.

- Det tager tid at vende en gammel supertanker, men undervurder ikke Ron (Dennis). Jeg synes, målet må være at vinde et grandprix i 2015 - ikke bare prøve at få et podie. Mercedes vil formentlig stadig dominere, men Red Bull, Ferrari og de hold bør komme tættere på, og McLaren-Honda skal være en del af den gruppe, siger David Coulthard.

Manager: Magnussen kigger på to løbsserier

Kevin Magnussen er sat på bænken i den kommende sæson. Afløseren Fernando Alonso er en mand, som om nogen kan få det maksimale ud af, hvad han får at køre med.

- Fernando regnes stadig af kørerne som den bedste. Det er et fornuftsægteskab snarere end ægte kærlighed - de søde billeder narrer vel ikke ikke nogen? Men Alonso er en vinder, og det har McLaren været.

- Jenson er en meget solid herre med sikre hænder, og jeg synes, det var rigtig at beholde JB. Hvis de ingredienser ikke formår at producere en vindende kombination, er der noget fundamentalt galt, mener Coulthard.

Torsdag middag præsenteres den nye MP4-30-racer for offentligheden - søndag til test i Jerez skal den i aktion for første gang.

Rivalens plan: Overhal Kevin indenom

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.