F1-legende om Mercedes-krig: Straf Hamilton!

Tredobbelt F1-verdensmester giver englænderen skylden for det groteske sammenstød i Barcelona

Nico Rosberg og Lewis Hamilton kørte hinanden af banen i Barcelona. (Foto: AP)
Nico Rosberg og Lewis Hamilton kørte hinanden af banen i Barcelona. (Foto: AP)

Frænde er frænde værst, lyder et gammelt ordsprog, der kunne være skabt for at beskrive den aktuel situation hos Mercedes' Formel 1 team.

Alt burde ellers være fryd og gammen hos det suveræne tyske team.

Lewis Hamilton har vundet de to seneste VM-titler, mens Nico Rosberg inden weekendens Grand Prix i Barcelona havde syv GP-sejre i træk.

De gode resultater har dog ikke formået at skjule en stadig mere anspændt stemning mellem de to super-chauffører, og efter søndagens ræs på Circuit de Barcelona-Catalunya er den gode stemning helt væk.

Kevin Magnussen henter ikke topkarakterer for indsatsen i Barcelona. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Hårde hug til Kevin: Kun Mercedes-stjerner var dårligere

Her fik den indædte positionskamp mellem de to team-rivaler nemlig alvorlige konsekvenser, da de to kamphaner kørte hinanden af i fjerde sving på første omgang.

Sir Jackie Stewart, der her får sig en sludder med Kevin Magnussen i Singapore i 2014. (Foto: Jan Sommer)
Sir Jackie Stewart, der her får sig en sludder med Kevin Magnussen i Singapore i 2014. (Foto: Jan Sommer)
 

Dommerne valgte ikke at straffe duoen, men ifølge Formel 1-legenden Sir Jackie Stewart bør Mercedes-lederne overveje at stange en straf ud til Lewis Hamilton.

- Det handlede om følelser, første omgang, desperation. Det er ikke måde at vinde kontinuerligt på. Hamilton har skylden. Rosberg har lov til at forsvare sig selv. Man går til den på den måde på første omgang, siger Sir Jackie Stewart, der er den eneste brite udover Hamilton, der har vundet tre VM-titler, ifølge Daily Mail.

- Det er helt forkert. Og så at smide rattet ud af bilen, formentlig et rat til 30-40.000 pund (ca- 280-380.000 kroner - red). Det er svært for dem at udelade Lewis til et løb, hvis de vil vinde VM. Men der er nødt til at være disciplineret. Jeg ville helt sikkert have straffet køreren, der begik den fejl på første omgang. Det ville være nødt til at være økonomisk. Men Lewis tjener masser af penge, så det er måske ikke nogen stor straf for ham, konstaterer Sir Jackie Stewart.

Lewis Hamilton på vej til starten ved grandprixet i Barcelona (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Mercedes på kollisionskurs mod ny teamkrig

Men det kommer næppe til at ske.

For selv om Mercedes-formand Niki Lauda allerede under løbet gav Hamilton skylden, har han besluttet ikke at straffe briten.

- Der er ikke noget for mig at gøre. Vi har ikke brug for at rense luften. Vi håber bare på at undgå fejl i fremtiden.

Måske, fordi der ikke er enighed internt.

Her kører Mercedes-stjernerne hinanden af:

Således mente teamchef Toto Wolf efter løbet ikke, at skylden entydigt var britens.

- Niki har sine egne holdninger, og det er fair nok. Men når du ikke har alle data og endnu ikke har talt med kørerne, vil billedet være lidt anderledes.

- Vi lader vores kørere ræse mod hinanden, og det er, hvad der sker. Nogle gange. Vores holdning er, at det ikke var nogens skyld, sagde Wolf.

Formel 1 Se Mercedes-stjerner køre hinanden af banen

Ikke overraskende mente Nico Rosberg ikke, at det var vanskeligt at placere et ansvar, men for husfredens skyld accepterede han efter løbet, at sagen ikke får konsekvenser for team-kollegaen.

- Jeg så, Lewis komme tættere på, så jeg gjorde som en racerkører og lukkede døren så tidligt, jeg kunne. Jeg gjorde det klart, at der ikke var plads, så jeg blev meget overrasket over, at han gik efter den. Dommerne kaldte det et hændeligt uheld, så det accepterer vi. Og lader den ligge der, siger Rosberg.

Det næste Grand Prix køres i Monaco 29. maj.

Kevin Magnussens weekend i Spanien startede godt med en god kvalifikation. Men løbet blev en trist affære, og danskeren sluttede af med at modtage en straf. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Jason Watt: En tåbelig Kevin-straf

Max Verstappen øverst på podiet efter grandprixet i Barcelona (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin er ‘misundelig’: Dansk glæde over ufattelig Verstappen

28 kommentarer
Vis kommentarer