F1-legende slog alle odds: Heldig med at overleve

Rubens Barrichello var døden nær, da han sidst i januar blev hasteindlagt, fortæller brasilianeren i et tv-interview

Sidst i januar blev den tidligere Formel 1-kører Rubens Barrichello hasteindlagt med en meget slem hovedpine. Den 45-årige brasilianer tilbragte et par dage på hospitalet og har siden fået fjernet en svulst.

Han var heldig med at overleve og slippe for alvorlige men, fortæller han i det brasilianske tv-program 'Conversa com Bial'.

Barrichello var i gang med at tage et brusebad, da en hovedpine pludselig satte ind. Styrke otte-ni ud af ti, beretter han. Der gik ikke lang tid, før han indså, at det gjaldt om at få vækket sin kone og komme på hospitalet.

- En af vores venner, som er læge, så at jeg havde det skidt, og jeg er meget heldig. Blodåren, som havde åbnet sig, gendannede sig med sit eget blod i løbet af to timer, fortæller Barrichello.

- Da jeg ankom på hospitalet, satte de en kanyle ind og kunne se, at åren havde lukket sig. Da jeg forlod hospitalet, fortalte de mig, at kun 14 procent kommer så heldig ud af den situation, som jeg havde gjort.

- Mange får alvorlige men eller dør, siger han.

doc6vh26rwca1kps2mo1aa.jpg 

Efterfølgende fandt lægerne en svulst i halsen, og brasilianeren fremviser i programmet et stort ar, hvor lægerne har opereret.

- Jeg fik den fjernet, for selv om den var godartet, ville den have vokset, og jeg ønsker ikke den form for ubehag i bilen, siger han.

Rubens Barrichello kørte Formel 1 fra 1993-2011 og har med 326 grandprixer deltaget i flere end nogen anden kører i historien.

Brasilianeren optrådte for seks forskellige teams - blandt andet som andenviolin for Michael Schumacher i seks sæsoner hos Ferrari, hvor han to gange sikrede andenpladsen i VM.

Han var tættest på et individuelt verdensmesterskab i 2009 hos Brawn GP.

Tv-guf: Sådan står Kevin i F1's hakkeorden

Anniken Solbakken om Ståles hjertestop: Skal jeg bede én gang, så er det nu

Og så er han en utrolig flink.

I hvert fald hvis man spørger Jan Magnussen.

De var teamkammerater i 1997-98 hos Stewart-Ford.

- Det er nok det eneste venskab, jeg fik i Formel 1. Selv om han var teamkammerat og grunden til, at jeg så dårlig ud, var mit forhold til ham nok det bedste, jeg har haft til en teamkammerat. Fordi det blev opbygget på så kort tid, og han hjalp mig så meget, siger Jan Magnussen i denne fortælling, om den danske racerkørers vej ind og ud af Formel 1.

TEASER TIL GRATIS: Studie: Jason Watt: Tabellen i Formel 1 lyver Ifølge Jason Watt er den nuværende F1-tabel ikke retvisende.

Går gennem svær tid: Formel 1-legende hasteindlagt

Mere gas: Markant ændring til næste F1-sæson

Hamilton beder for Schumacher: Virkelig en ære

Gense klippet, hvor Rubens Barrichello besøgte Top Gear

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4