F1-legendes barnebarn forhandlede med Haas

Pietro Fittipaldi var på tale i en rolle hos Haas F1 Team, før sidste weekends store crash satte samtalerne på standby

Følg Sport
Følg Formel 1

BARCELONA (Ekstra Bladet): Den dobbelte Formel 1-verdensmester Emerson Fittipaldis barnebarn Pietro havde indledt forhandlinger med Haas F1 Team om tid i raceren i denne sæson, men de er blevet sat på hold, efter den 21-årige brasilianers voldsomme crash sidste weekend på Spa.

Teamchef Günther Steiner fortalte på sit pressemøde før Spaniens Grand Prix, at teamet var blevet kontaktet af den berømte racerfamilie.

- Vi var lige begyndt at tale sammen, intet var besluttet, og så skete ulykken. Lige nu lader vi ham komme sig, og så ser vi, hvad der sker. Der var ingen detaljer og kun snak om om, hvad der kunne være muligt, siger Haas-bossen.

Pietro Fittipaldi har brasiliansk pas, men er født og opvokset i USA, hvor han begyndte sin racerkarriere. Han har konkurreret i en række forskellige serier primært i Europa og har i 2018 både optrådt i amerikansk Indycar, japansk Super Formula og senest i LMP1-klassen i WEC-serien.

Til de seks timer på Spa gik det helt galt under kvalifikation gennem berømte Eau Rouge. Han crashede med 250 km/t. og brækkede begge ben.

doc702xalp06bpxnvmidf5.jpg 

Hvilket satte en foreløbig stopper for en smagsprøve på Formel 1.

Selv hvis parterne når en aftale senere på året, bliver der formentlig kun tale en testsession og ikke fredagstræning i forbindelse med en grandprix-weekend.

Over for Ekstra Bladet understreger Günther Steiner - igen - at der på ingen måde er planer om en ordning som i fjor, hvor Antonio Giovinazzi fik syv fredagstræninger.

- Hvis vi ligger til at kunne rykke en plads frem eller tilbage i konstruktør-VM, så kommer ingen andre end vores kørere til at sidde i raceren under træning, siger han.

doc702xalgnayx12sm44cj6.jpg 

Udskældte Kevin forsvarer sig i opsigtsvækkende besked

Kevin var utilfreds: Nu lytter teamet til danskeren

Men med testdage efter grandprixerne i Spanien, Ungarn og Abi Dhabi er der andre muligheder. Her skal halvdelen af tiden allokeres til unge kørere uden den store F1-erfaring.

Haas-teamet har i forvejen tilknyttet amerikanske Santino Ferrucci og indiske Arjun Maini som udviklingskørere. Ingen har dem har foreløbigt gjort det store væsen af sig efter de første to afdelinger af F2. 

Til næste uges test sidder Romain Grosjean i bilen tirsdag og Kevin Magnussen onsdag. Udover dæktest for Pirelli skal der arbejdes på en kommende opgradering.

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Kontraktspil i kulissen: Kevins Ferrari-flirt presser Haas mod lønhop

Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU