F1-rivaler er sure på debutanten: Det er den forkerte vej

Nyankomne Haas har gjort rivalerne i Formel 1-feltet godt knotne - der er nemlig tale om en forklædt Ferrari

Gene Haas og Günther Steiner er ikke lige populære alle steder i Formel 1 (Foto: Jan Sommer)
Gene Haas og Günther Steiner er ikke lige populære alle steder i Formel 1 (Foto: Jan Sommer)

Det nye 'amerikaner' i den eksklusive Formel 1-familie ved navn Haas har på rekordtid gjort sig upopulær hos nogle af de andre hold.

Teamejer Gene Haas har sprunget over, hvor gærdet er lavest og købt den store pakke hos Ferrari, så det nye team reelt er en slags Ferrari B-hold.

Det er igen en gammel drøm hos den tidligere Ferrari-præsident, Luca di Montezemolo, som forsinket er blevet ført ud i livet.

Italiens største sportspersonlighed, som efter at have arrangeret VM i fodbold i 1990 og 'fyringen' fra Ferrari senest stod bag Roms tilbud på De Olympiske Lege 2020, har i flere år drøftet planerne med en vis Günther Steiner. Han har indenfor motorsporten stået i spidsen for Ford og Subaru i VM rally, Opel i Deutsche Tourenwagen Meisterschaft og haft jobbet som teknisk direktør hos først Jaguar og senere Red Bull i Formel 1.

TV: Det nye kvalifikationssystem har sat gang i en debat, som ser ud til at ville køre videre Formel 1 Opråb til F1-bossen: Skrot det nu!

Så det var en mand fra Østrig med forbindelser, den amerikanske rigmand Gene Haas fik sat i spidsen for sit Formel 1-projekt.

- Haas er grundlæggende en Ferrari og vil allerede fra start vise resultater, fordi det er en Ferrari.

Sådan lød det før sæsonens 1. VM-løb i Australien fra Formel 1's overhoved, Bernie Ecclestone, hvis ord har holdt stik efter to flotte løb af franskmanden Romain Grosjean, der pt. indtager en femteplads i VM-stillingen efter en sjette- og femteplads i Australien og Bahrain.


Haas har allerede scoret gode point, hvad teams som eksempelvis Hispania, Caterham, Virgin, senere Marussia og nu Manor ikke formåede i deres første år, og da VM-point i Formel 1 er millioner af kroner værd, har den fornemme start gjort nogle af de 'halvgode' hold jaloux.

Eller sure.

Således har Williams' tekniske chef, Pat Symond, allerede været ude og kritisere Haas-modellen, fordi det er ødelæggende for 'konstruktørdelen' af Formel 1-sporten.

- Det Gene Haas har gjort, er godt for ham, men jeg tror bare ikke, at det er vejen, som Formel 1 skal gå, lyder det fra Pat Symond.

Formentligt er overhovedet Bernie Ecclestone i den modsatte grøft, fordi Formel 1 igennem alle år har forsøgt at vinde fodfæste i USA, både med et årligt Grand Prix og et team eller to, som hellere vil køre Formel 1 i stedet for Indy Car.

Formel 1-paddockens dårligst bevarede hemmelighed: Romain Grosjean skal køre for Haas F1 i 2016. (Foto: AP) Formel 1 Haas F1 har valgt kørere: Derfor blev det ikke Kevin

Nu er et af de største navne fra Nascar og Indy Car blevet landet, og så gør det ikke så meget, at Gene Haas i 2008 røg i fængsel efter at være blevet fundet skyldig i at have indleveret falske selvangivelser og påvirke vidner.

Ud over to års fængsel blev den nye Formel 1-teamejer idømt en bøde på 500 mio. kroner, og han slap ud i friheden igen efter 16 måneder på grund af god opførsel.

2 kommentarer
Vis kommentarer