F1-stjerne gav rival ‘fingeren’

Brasilianeren Felipe Massa beskyldes af Sebastian Vettel for at yde vennetjenester til vinderen af det russiske grandprix, Valtteri Bottas

Alt var lagt til rette for Ferrari-kørerne Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen i det russiske grandprix, men en overordentligt velkørende Valtteri Bottas skød forbi de to og sikrede sig karrierens første sejr.

Den var ham vel undt af mange i sporten, men måske kom det lidt for tydeligt til udtryk i tilfældet Felipe Massa (Williams), som er tidligere holdkammerat med den finske vinder.

Vettel var i hvert fald ikke i tvivl om, at Massa på sidste omgang gjorde sit til at sikre Bottas sejren – først ved at ’trække’ ham frem i sin bils slipstrøm og siden ved at spærre vejen for Vettel.

- Felipe gjorde ham åbenlyst et par tjenester, og han kostede mig nogle sekunder, sagde Vettel ifølge motorsport.com efter løbet, hvor han blev nummer to efter Bottas, mens Räikkönen blev nummer tre.

Da interviewet fandt sted, havde Vettel tøjlet sit temperament, som på løbets sidste omgang fik ham til at række sin strakte langfinger ud mod Massa, da han omsider passerede ham og forgæves kunne sætte alt ind på at hente Bottas.

Vettel fuckfinger Massa russisk GP

Ifølge den tyske avis Bild var momentet, da Vettel strandede bag Massa, afgørende for løbets resultat, men Vettel talte mere afdæmpet om episoden, da podieceremonien var overstået.

- Til at begynde med var jeg en smule sur, men jeg tror, at Valtteri havde så megen kontrol over tingene, at han ville have vundet, selv om jeg kunne have udnyttet DRS-zonen på det lange stræk til sidst, sagde Vettel ifølge motorsport.com.

DRS-zonen er en afmærket strækning, hvor det er kørerne tilladt at ændre vinklen på bagvingen, hvis de ligger maksimalt et sekund efter den forankørende bil. Ændring af vinklen giver midlertidigt forøgelse af farten med tilsvarende forbedret chance for at foretage en overhaling.

Felipe Massa afviser Vettels kritik og fastslår, at ’Vettel elsker at brokke sig’.

Flår teamkammeraten levende efter russisk GP: Se Kevins karakterer

Se interview med Räikkönen, Bottas og Vettel, som sluttede på podiet i Sochi:

F1 Live resultater 2017

F1-legende måber: Jeg har aldrig set nogen som ham

Point var på menuen: Straf spolerer Magnussens løb