Annonce:
Annonce:

F1-stjerne har fidus til dansk talent

- Jeg var imponeret, da jeg mødte ham, siger Daniel Ricciardo om 15-årige Christian Lundgaard

Annonce:
Følg Formel 1

Når man kun er 15 år gammel og fra en dansk middelklassefamilie uden adgang til en pengetank er vejen til Formel 1 ufattelig lang med forhindringer om hvert hjørne.

Alligevel er der ret store spillere i Formel 1-cirkusset, som tror, Christian Lundgaard har evnerne og det rigtige hoved skruet på til at finde vej gennem nåleøjet.

Blandt dem den australske Red Bull-stjerne Daniel Ricciardo.

Lundgaards agent Alessandro Alunni Bravi - med kørere som Stoffel Vandoorne og Robert Kubica på kundelisten - har udset danskeren som den næste Max Verstappen. 

Sidste del af gokartkarrieren blev tilbragt hos Ricciardo Karting, hvortil Christian Lundgaard blev headhuntet, inden Renault indlemmede østjyden i sit akademi.

62028119.jpg 

Daniel Ricciardo var i Bahrain sidste år til verdensmesterskaberne i gokart og lærte fra sig til kørerne på australierens team.

Annonce:

- Jeg var imponeret. Jeg havde holdt øje med Christian hele karting-sæsonen, og jeg var imponeret, da jeg mødte ham. Selvfølgelig er hans færdigheder bag rattet høje, men også hans attitude. Han virker fast besluttet og havde den rigtige mængde selvtillid og tro på sig selv, siger Daniel Ricciardo til Ekstra Bladet under Formel 1-grandprixet i Rusland. 

- For mig er han en racer. Han har alle de rigtige værktøjer på plads og den rette tilgang. Jeg er glad for, at han fået en plads hos Renault på deres akademi. Det minder om, hvad jeg gik igennem, da jeg voksede op.

Australierens egen vej til et af Formel 1’s tophold gik gennem Red Bulls juniorprogram og ophold først hos F1-teamet HRT og siden Toro Rosso. 

61954049.jpg 

Han ved, hvor lang vejen er, og hvordan der skal vindes mange titler i de tidlige år for at nå målet. Selv vandt Daniel Ricciardo blandt andet Formel Renault 2.0, britisk Formel 3 og blev toer i Formel Renault 3.5 på sin vej til superligaen.

- For at få succes gælder det om at lære. Der vil være erfarne folk omkring ham i teamet, som har taget turen gennem rækkerne. Vær en svamp og sug til dig.

Annonce:

- Helt ærligt så jeg en masse gode ting i ham; jeg ønsker ham det bedste, nu skal han bare nyde det … og køre stærkt, siger Daniel Ricciardo 

Christian Lundgaards løbsdebut i Formel 4 skulle have været kørt i forbindelse med F1-grandprixet i Sochi. Men der gik storpolitik i den mellem de nye amerikanske ejere af Formel og de russiske arrangører, så support-løbet blev udskudt.

F4 NEZ-mesterskabet, som køres i Rusland, Finland, Estland og Holland, begynder derfor først 19.-20. maj i Sochi.  

Her er Kevins råd til sjældent dansk F1-håb

Den næste Kevin? Teenager satser millioner på Formel 1

Dansk stortalent skriver kontrakt med Formel 1-hold

Pas på ryggen, Kevin: Danske motortalenter blandt verdens bedste

FAKTABOKS: Formel 4

Red Bull-kørere på slap line:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: