F1-stjerne har fidus til dansk talent

- Jeg var imponeret, da jeg mødte ham, siger Daniel Ricciardo om 15-årige Christian Lundgaard

Daniel Ricciardo (t.h.) støttede kørerne på Ricciardo Karting under VM. Foto: Privatfoto
Daniel Ricciardo (t.h.) støttede kørerne på Ricciardo Karting under VM. Foto: Privatfoto

Når man kun er 15 år gammel og fra en dansk middelklassefamilie uden adgang til en pengetank er vejen til Formel 1 ufattelig lang med forhindringer om hvert hjørne.

Alligevel er der ret store spillere i Formel 1-cirkusset, som tror, Christian Lundgaard har evnerne og det rigtige hoved skruet på til at finde vej gennem nåleøjet.

Blandt dem den australske Red Bull-stjerne Daniel Ricciardo.

Lundgaards agent Alessandro Alunni Bravi - med kørere som Stoffel Vandoorne og Robert Kubica på kundelisten - har udset danskeren som den næste Max Verstappen. 

Sidste del af gokartkarrieren blev tilbragt hos Ricciardo Karting, hvortil Christian Lundgaard blev headhuntet, inden Renault indlemmede østjyden i sit akademi.

Christian Lundgaard i fornemt selskab til VM i Bahrain sidste år. Fra venstre: tidligere Ferrari- og McLaren-stjerne Gerhard Berger, Tom Kristensen, Christian Lundgaard og Daniel Ricciardo. Foto: Privatfoto
Christian Lundgaard i fornemt selskab til VM i Bahrain sidste år. Fra venstre: tidligere Ferrari- og McLaren-stjerne Gerhard Berger, Tom Kristensen, Christian Lundgaard og Daniel Ricciardo. Foto: Privatfoto
 

Daniel Ricciardo var i Bahrain sidste år til verdensmesterskaberne i gokart og lærte fra sig til kørerne på australierens team.

- Jeg var imponeret. Jeg havde holdt øje med Christian hele karting-sæsonen, og jeg var imponeret, da jeg mødte ham. Selvfølgelig er hans færdigheder bag rattet høje, men også hans attitude. Han virker fast besluttet og havde den rigtige mængde selvtillid og tro på sig selv, siger Daniel Ricciardo til Ekstra Bladet under Formel 1-grandprixet i Rusland. 

- For mig er han en racer. Han har alle de rigtige værktøjer på plads og den rette tilgang. Jeg er glad for, at han fået en plads hos Renault på deres akademi. Det minder om, hvad jeg gik igennem, da jeg voksede op.

Australierens egen vej til et af Formel 1’s tophold gik gennem Red Bulls juniorprogram og ophold først hos F1-teamet HRT og siden Toro Rosso. 

Daniel Ricciardo har kørt for Red Bull siden 2014, hvor han afløste Mark Webber. Foto: AP
Daniel Ricciardo har kørt for Red Bull siden 2014, hvor han afløste Mark Webber. Foto: AP
 

Han ved, hvor lang vejen er, og hvordan der skal vindes mange titler i de tidlige år for at nå målet. Selv vandt Daniel Ricciardo blandt andet Formel Renault 2.0, britisk Formel 3 og blev toer i Formel Renault 3.5 på sin vej til superligaen.

- For at få succes gælder det om at lære. Der vil være erfarne folk omkring ham i teamet, som har taget turen gennem rækkerne. Vær en svamp og sug til dig.

- Helt ærligt så jeg en masse gode ting i ham; jeg ønsker ham det bedste, nu skal han bare nyde det … og køre stærkt, siger Daniel Ricciardo 

Christian Lundgaards løbsdebut i Formel 4 skulle have været kørt i forbindelse med F1-grandprixet i Sochi. Men der gik storpolitik i den mellem de nye amerikanske ejere af Formel og de russiske arrangører, så support-løbet blev udskudt.

F4 NEZ-mesterskabet, som køres i Rusland, Finland, Estland og Holland, begynder derfor først 19.-20. maj i Sochi.  

Se også: Her er Kevins råd til sjældent dansk F1-håb

Se også: Den næste Kevin? Teenager satser millioner på Formel 1

Se også: Dansk stortalent skriver kontrakt med Formel 1-hold

Se også: Pas på ryggen, Kevin: Danske motortalenter blandt verdens bedste

Formel 4

Formel 4 blev lanceret i 2014 af det internationale motorsportsforbund FIA som den primære talentklasse og vej fra karting til formel-biler. I Danmark - og mange andre lande - afløser den Formel Ford som første skridt mod Formel 1 efter gokarten.

I hver serie køres med samme motor: 1,6 liter med maksimalt 160 hestekræfter (varierer fra land til land).

Serien er 'billig' for motorsport. Men en sæson for et topteam i den stærke tyske F4-serie, hvor en vis Mick Schumacher blev toer sidste år, koster immervæk 2,5 millioner kroner. En sæson i dansk F4 koster en million.

Christian Lundgaard kører i den nordeuropæiske F4-serie med løb i Rusland, Holland, Estland og Finland. De to andre store danske talenter i samme aldersgruppe Frederik Vesti og Noah Watt deltager i henholdsvis den tyske og danske F4-serie. Også Nicklas Nielsen kører tysk Formel 4 efter et mislykket Audi-eventyr i sportsvogne.

Tysk Formel 4 foran den italienske serie regnes for at være den med hårdest konkurrence. Klassen køres også blandt andet i Australien, Storbritannien, Kina, Japan, Mexico, Spanien, Sydøstasien og USA. 

Red Bull-kørere på slap line:

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere