F1-stjerne i fedtefadet: - Fake news

Nico Hülkenberg er ude af Formel 1 uden oplagte jobmuligheder. Han afviser pure spekulationer om, at karrieren fortsætter i den tyske standardvognsserie, DTM

Nico Hülkenberg har en syvendeplads i konstruktør-VM som bedste placering. Han har fire fjerdepladser på cv'et, men ingen podieplaceringer. Foto: Jerome Miron/Ritzau Scanpix
Nico Hülkenberg har en syvendeplads i konstruktør-VM som bedste placering. Han har fire fjerdepladser på cv'et, men ingen podieplaceringer. Foto: Jerome Miron/Ritzau Scanpix
Følg Formel 1

Når Nico Hülkenberg har afsluttet denne sæson, vil han højst sandsynligt være noteret for deltagelse i 179 Formel 1-grandprixer over ti sæsoner uden at have stået på podiet en eneste gang.

Den rekord risikerer at blive den 32-årige tyskers eftermæle, efter døren tidligere på ugen smækkede hos Alfa Romeo, da italienerne som ventet forlængede med rookien Antonio Giovinazzi.

Kun Williams har nu et ledigt sæde tilbage, hvilket højst sandsynligt går til F2-køreren Nicholas Latifi. Den aftale har været en offentlig hemmelighed siden Canadas Grand Prix i juni. Under alle omstændigheder afviser Hülkenberg at vende tilbage til teamet, hvor hans karriere startede i 2010.

Jobmulighederne er til at overse. Han var været sat i forbindelse med en simulator-rolle hos Ferrari, men afviser at have interesse i den slags arbejde. Tredjekører lyder heller ikke tillokkende for ham.

Her er Formel 1-danskeren, du næppe har hørt om

En af Italiens mest velinformerede journalister - med tætte bånd til Alfa Romeo - skrev søndag, at Antonio Giovinazzi ville blive bekræftet inden for et par dage, og at Nico Hülkenberg havde kurs mod at blive annonceret som DTM-kører for BMW i 2020.

Umiddelbart efter løbet blev han spurgt til det jobtilud, hvilket han pure afviste.

- Jeg finder det morsomt. Vær ikke for sikker på det. På tirsdag vil der ikke blive annonceret noget. Stol på mig, sagde han.

Daniel Ricciardo og Nico Hülkenberg har været tæt matchede i år med en lille fordel til australieren. Foto: Jerome Miron/Ritzau Scanpix
Daniel Ricciardo og Nico Hülkenberg har været tæt matchede i år med en lille fordel til australieren. Foto: Jerome Miron/Ritzau Scanpix
 

Formel 1-stjernen reagerede på Twitter, da historien ramte en tysk søsterside ved at takke for nyheden om hans fremtid og kaldte den 'fake news'.

Efter tre år hos Renault mister Nico Hülkenberg sit sæde til Esteban Ocon.

Nådesløs dom: Gør en ende på Haas' lidelser

Hülkenbergs Haas-flirt: - Jeg er ikke desperat

Superstjernen Daniel Ricciardo har indtil videre i denne sæson slået tyskeren i samtlige væsentlige kategorier - dog kun med marginaler.

Når man tænker på, at australieren tjener 200 millioner kroner om året og Hülkenberg kun en brøkdel af det, forstår man tyskerens ærgelse over fyresedlen. Men der skal ingen tvivl herske om, at Daniel Ricciardo sælger flere biler og mere merchandise.

Man skal være tysker for at kalde en Hulken en grinebider. Den slags spiller også ind i en sport, der er halv showbusiness ...

HER KAN du læse mere om tyskerens romance med Haas-teamet tidligere på året.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+