F1-stjerne undskylder prinsesse-bommert: 'Slet ikke acceptabelt!'

Den britiske Formel 1-stjerne Lewis Hamilton har fået fansene op af stolene efter han Første juledag drillede sin lille nevø på Instagram. Til sidst måtte den succesfulde racerkører undskylde for sin opførsel

Den britiske Formel 1-stjerne er havnet i strid modvind efter en kæk kommentar i en video på de sociale medier. Foto: Jan Sommer
Den britiske Formel 1-stjerne er havnet i strid modvind efter en kæk kommentar i en video på de sociale medier. Foto: Jan Sommer

Den britiske Formel 1-stjerne Lewis Hamilton gjorde sig særdeles uheldigt bemærket Første juledag. Den 32-årige racerkører kom med andre ord i strid modvind efter en lettere kontroversiel opdatering på det sociale medie Instagram.

Lewis Hamilton filmede sin lille nevø Kaiden, der havde iført sig en lyserød kjole med tylsskørt. Til sine godt 5,7 mio. følgere meddelte han, at ’han var ked af det’.

Og efterfølgende spurgte han sin nevø: ’Hvorfor har du egentlig en prinsessekjole på? Fik du den i julegave eller? Hvorfor ønskede du dig en prinsessekjole, drenge går ikke med kjoler!’.

Den ellers muntre dreng kvitterede med et lille grin og pegede derefter med sin legetøjs-tryllestav mod Lewis Hamilton.

SE VIDEOEN HER.

Racerkørerens dumsmarte bemærkning fik ifølge flere engelske medier, heriblandt The Sun, ikke overraskende flere forargede fans til at rase og reagere prompte:

- Drenge kan gå med lige, hvad de vil. Og piger kan gå med lige, hvad de vil. Drenge kan sagtens være prinsesser. Kjoler er ikke skamfuldt, lød en reaktion.

- Du kan stikke din giftige maskulinitet op i r****, lød en anden.

- Lad nu bare drengen nyde livet, uden at sociale normer ufrivilligt bliver presset ned over ham, mente en tredje.

- Lewis Hamilton … Et skoleeksempel på den snæversynede onkel i juletiden, der får lidt for meget at drikke og derfor tror, at hans holdninger er den eneste rigtige ved familiesammenkomster, lød det fra en fjerde.

- Forestil dig lige at blive offentligt kritiseret for dig valg af julegaveønske, raser en femte.

Liam Hackett fra Anti-mobnings organisationen Ditch the Label lagde heller ikke fingre imellem på Twitter:

- Skuffende at se en person med så stor indflydelse misbruge det ved offentligt at ’shame’ og underminere et lille barn.

Ifølge BBC Sport har Imraan Sathar fra Stay Brave UK (discrimination support charity, red.) sågar krævet at Lewis Hamilton får frataget sin britiske orden MBE for sin kritisable opførsel (The Most Excellent Order of the British Empire, red.).

- Vi er skuffede over denne video med Lewis Hamilton. Mange af os i miljøet har selv oplevet denne slags hån, da vi var yngre, skriver Pride in London.

Hovedpersonen selv var hurtigt klar over, at de kontroversielle kommentarer og den lille Instagram-video ikke var faldet i god jord blandt sine fans. Og derfor var Formel 1-stjernen da også lynhurtigt ude med en undskyldning på Twitter:

- I går drillede jeg for sjov min nevø, men det gik op for mig, at mine ord var upassende, så jeg slettede mit opslag. Jeg mente ikke noget ondt med det, og jeg havde ikke i sinde at fornærme nogen. Min nevø har friheden til at udtrykke sig, præcis som han vil, og som vi alle burde, og det elsker jeg.

- Jeg beklager dybt for min opførsel, da jeg har indset, det slet ikke er acceptabelt, uanset hvor du er fra, at marginalisere folk.

- Jeg har altid været en fortaler for, at folk skal leve deres liv, præcis som de ønsker, og jeg håber, jeg bliver tilgivet for min fejltagelse.

Landsmændene Helmuth Marko (t.v.) og Niki Lauda (t.h.) er gode bekendte. Men Red Bull dummede sig i forbindelse med Max Verstappens kontraktforlængelse. Foto: imago/HochZwei/All Over Press Formel 1 - 22. dec. 2017 - kl. 21:31 Mercedes-formand håner Red Bull for Verstappen-aftale

Foto: Jan Sommer Formel 1 - 21. dec. 2017 - kl. 09:52 Magnussen takker nej til amerikansk tilbud

Se også: Klar besked til F1-yndling: Det er sidste chance

Se også: Mercedes tæt på drømme-grænsen i Formel 1

Se også: Hamilton beder for Schumacher: Virkelig en ære

52 kommentarer
Vis kommentarer