F1-stjernen indtager USA - sådan har du aldrig set Alonso før

Fernando Alonso var hurtigste rookie før Indianapolis 500, men mangler stadig at suge en masse læring til sig, før han kan gøre sig forhåbninger om at vinde det ikoniske løb i første forsøg

AP SNTV: Se Fernando Alonso træne før Indy 500.

I Will Ferrell-klassikeren 'Talladega Nights' bliver Nascar-stjernen Ricky Bobby udfordret af Formel 1-verdensmesteren Jean Girard, da den franske racerkører drager til USA for at få succes, før han med sindsro kan stoppe sin imponerende karriere.

Parallellerne fra den lille komiske perle er til at få øje i disse dage, hvor Alonso-mania - som USA Today kalder det - har ramt Indycar og Indianapolis.

Sammen med McLarens nye topchef Zak Brown og racing director Eric Boullier satte Fernando Alonso sig straks på et privatfly og fløj væk fra Barcelona og endnu en skuffelse i Formel 1 mod sit nye amerikanske eventyr.

Den tidligere Indy 500-vinder og Formel 1-grandprix-vinder Juan Pablo Montoya giver gode råd. Foto: Darron Cummings/AP
Den tidligere Indy 500-vinder og Formel 1-grandprix-vinder Juan Pablo Montoya giver gode råd. Foto: Darron Cummings/AP
 

Om små to uger forsøger han for første gang at vinde endnu en del af motorsportens Triple Crown: Indianapolis 500.

Hjerterne hos de amerikanske fans har han allerede sikret.

For et par måneder siden vidste kun hardcore-fans i USA, hvem han var. Mandag morgen havde 20 fans opsnuset, hvilken privat lufthavn McLaren-Honda-delegationen landede i og tilbragte natten der.

At Fernando Alonso så vælger at transportere sig gennem Gasoline Alley og rundt på Indianapolis Motor Speedway på et skateboard bygger kun på populariteten.

Med 221,634 mph (mil i timen) var Fernando Alonso hurtigst til rookie- og genopfriskningstesten, mens han i de første træninger har ligget midt i feltet.

På dette tidspunkt gælder det først og fremmest for spanieren om at vænne sig til at køre på en oval-bane i tæt trafik.

- Det var en meget produktiv dag med en masse omgange og masser af læring. Endelig kørte vi nogle omgange i grupper med trafik, så det vil jeg sove på og blive en bedre oval-kører i morgen, sagde spanieren til McLarens pressetjeneste efter tirsdagens træning.

Fernando Alonso i aktion under tirsdagens træning. Foto: Darron Cummings/AP
Fernando Alonso i aktion under tirsdagens træning. Foto: Darron Cummings/AP
 

Projektet er tidskrævende, for selv om Fernando Alonso betegnes som sin generations måske største racerkører, kræver det alligevel meget forberedelse at hoppe for en Formel 1-racer til Indycar på en ovalbane.

I Indianapolis deler han sin tid mellem Hondas simulator og banen.

- Det er 24 timers engagement i døgnet gennem halvanden måned. Studier af de data, som teamet giver mig, og jeg ser masser af video fra løbene i de senere år. Om morgenen tager jeg i simulatoren, om eftermiddagen kommer jeg til banen, kører omgange og fortsætter med at lære, siger Fernando Alonso.

Den 101. udgave af Indianapolis 500 - også kaldet The Greatest Spectacle in Racing - køres søndag 28. maj. Løbet består af 200 omgange på den 2,5 mil lange ovalbane. 

Fernando Alonso i snak med Michael Andretti, hvis team spanieren kører for. Foto: Darron Cummings/AP
Fernando Alonso i snak med Michael Andretti, hvis team spanieren kører for. Foto: Darron Cummings/AP

Foto: Darron Cummings/AP
Foto: Darron Cummings/AP

Alonso er slet ikke tilfreds med Honda-motoren. Foto: AP Formel 1 Alonso med ny Honda-sviner: Imponerende langsom

Foto: AP Formel 1 Bidsk Alonso til McLaren: Lav en bedre bil eller jeg smutter

Formel 1 Magnussen i kollision: Mister point til allersidst

Formel 1 2018-pladsen besat: Mercedes tæt på kontraktudspil

Alonso skal ikke køre Monacos Grand Prix i denne sæson, men i stedet Indy 500. Foto: AP Formel 1 Alonsos chokbeslutning: Derfor får han fri fra F1