F1-stjernen overrasker: Åbner for comeback

Selv om det kun er tre måneder, siden han sagde farvel til Formel 1, åbner Fernando Alonso nu for en tur mere i manegen

Fernando Alonso under sit sidste løb i Abu Dhabi i november. Foto: Jan Sommer
Fernando Alonso under sit sidste løb i Abu Dhabi i november. Foto: Jan Sommer

Det er efterhånden 12 år siden, at han sidst kunne lade sig hylde som verdensmester i Formel 1. Mere end fem år siden at han overhovedet vandt et løb.

Og selv om han formentlig altid vil stå tilbage som en af de største, så var de sidste mange år af karrieren langt fra en dans på roser.

Da han lod sig pensionere efter det sidste grand prix i Abu Dhabi i november, gav det derfor umiddelbart mening for de fleste.

Men den tidligere Renault, Ferrari og McLaren kører, Fernando Alonso, har åbenbart alligevel ikke opgivet drømmen om at tilføje den forjættede tredje VM-titel til sin samling.

Mens succeserne lå langt tilbage i Formel 1, så kunne Alonso lade sig hylde som vinder af Le Mans i 2018. Foto: Jan Sommer
Mens succeserne lå langt tilbage i Formel 1, så kunne Alonso lade sig hylde som vinder af Le Mans i 2018. Foto: Jan Sommer
 

I et interview med italienske Corriere della Sera fortæller han, at han aldrig har lukket døren endegyldigt for en tilbagevenden til motor-sportens øverste hylde.

- Jeg har altid sagt, at det var på gensyn. Ikke farvel.

- Jeg har ikke nogen planer for 2020. Men selvfølgelig ville det være fantastisk at vinde en tredje titel, siger Alonso.

Le Mans
Selvom Alonso ikke har vundet noget i sin sidste F1-tid, så har han da kunne juble ved siden af. Han var blandt andet en del af det Toyota-team, som vandt Le Mans i 2018.

Selv om han efterhånden er blevet 37 år, ser han ikke alder som en hindring for at kaste sig over nye eventyr.

- Schumacher kørte, indtil han var 43. Hvis du føler dig stærk, behøver du ikke at kigge på din alder. Du kører, indtil du indser, at en anden er stærkere end dig, siger han.

Voldsom regn betød, at årets 24 timers løb på Daytona ikke blev kørt til ende. 10 minutter før tid blev Fernando Alonso og Co. erklæret som vindere. Feltet havde da holdt stille i pit i 90 minutter, fordi det var uforsvarligt at drøne rundt (Foto: Ritzau/Scanpix) Motorsport Trods succes: Alonso vil ikke være en ny Tom K

Den førende i Dakar Rally, Nasser Al-Attiyah vil i næste måned låne sin pick up ud til Fernando Alonso, når sidstnævnte skal ud at prøve kræfter ørkenens sand (Foto: Ritzau/Scanpix) Motorsport Jagter historisk bedrift: Formel 1-mester vil være sportens største

Fernando Alonso har kørt det sidste Formel 1-løb for McLaren, men ikke det sidste løb for McLaren, som stiller med en bil til Indy 500. Foto: Jan Sommer Motorsport Farvel til Formel 1: Her er Alonsos vilde planer

1 af 2 Fernando Alonso er åben for et comeback i Formel 1 til næste år. Foto: Jan Sommer
2 af 2 Fernando Alonso under sit sidste løb i Abu Dhabi i november. Foto: Jan Sommer
25 kommentarer
Vis kommentarer