Annonce:
Annonce:

F1-stjerner efter bekymrende start: Tag den med ro!

Grandprixet i Melbourne bød på sølle fem overhalinger, men det er endnu ingen grund til bekymring over de nye Formel 1-racere, mener en række kørere

Annonce:
Følg Formel 1

SHANGHAI (Ekstra Bladet): Hurtigere og mere fysisk krævende Formel 1-racere har det nye reglement leveret. På større og mere robuste dæk, der bedre kan køres til grænsen.

I medgift er det blevet sværere at overhale, fordi bilerne er hurtigere på grund af aerodynamik - og meget af den forsvinder, når man ligger i en andens slipstrøm.

Enkelte kørere luftede deres bekymringer, efter sæsonpremieren bød på blot fem overhalinger. 

En større gruppe maner imidlertid til besindelse, som feltet har nået Shanghai. Fernando Alonso mener eksempel, at Formel 1 er blevet normalt igen.

Fakta: Australien skiller sig ud

Under alle omstændigheder vil Kinas Grand Prix byde på flere overhalinger grundet den ekstreme 1200 meter langside, hvor i hvert fald Honda-motoren vil få det svært, og åben DRS (den kørerkontrollerede bagvinge) gør det nemmere at komme forbi.

Annonce:

- Seriøst? Jeg har lige givet fem tv-interview om overhalinger, siger Romain Grosjean og griner, da Ekstra Bladet bringer emnet op.

- Vent fire grandprixer og så kan vi tale om det. Australien er en af de sværeste baner at overhale på. Jeg mener, den rangerer fjerdesværest, hvor Monaco er den sværeste, siger Kevin Magnussens teamkammerat.

- Vi er nødt til at vente, før vi reagerer. Jeg mener nu heller ikke, at overhalinger er nøglen til god racing. Vi så i Melbourne, hvordan Mercedes var hurtigst i kvalifikationen, og Ferrari var hurtigere i løbet med en bedre strategi. Overhalinger er altid godt, men der behøver ikke være 25 

- Her med den lange langside, vil der være meget vindmodstand, så måske med åben DRS vil man kunne være side om side ved enden. Så kan det blive episk under nedbremsning … eller det kan være umuligt. Jeg ved det ikke endnu.

Bekymrede Formel 1-stjerner: Det er næsten umuligt

Annonce:

- Hvis vi venter til efter Australien, Shanghai, Bahrain og Rusland. Fire helt forskellige baner, så kan vi bedre vurdere situationen. Om noget skal ændres lidt, eller det er godt nok, mener Grosjean.

- Det må ikke være for nemt at overhale, og det må ikke være umuligt. Man det gav et godt show i Australien, da Alonso blokerede for Ocon og Hülkenberg. Det var svært for dem at komme forbi, så bilerne var meget tæt på hinanden nogle steder (se den i tv-klippet øverst).

Selv om de nye biler gør det sværere at komme tæt på foranliggende biler, er Kevin Magnussen overbevist om, at det bliver noget nemmere at komme forbi på søndag.

- Melbourne har altid været en tricky bane at overhale på. Jeg kan ikke mindes nogle løb der, hvor det har været perfekt til at overhale. Hver bane er anderledes, og det bliver nemmere på denne bane. Jeg er sikker på, det er muligt i Shanghai, siger danskeren.

61536825.jpg 

F1-stjerner om svære overhalinger

Annonce:

Kimi Räikkönen, Ferrari:
- Hver bane er forskellig, og Melbourne har altid været svær at overhale på. I Kina er det meget nemmere at overhale, så vi må vente og se, hvordan det er her. Når du har to hurtige biler mod hinanden; uanset om det er sidste år eller i år, vil det være svært at komme forbi.

61536339.jpg 

Carlos Sainz Jr., Toro Rosso:
- Det er sværere end sidste år. Men det er en pris, der er værd at betale. Når bilerne er hurtigere, og vi har dæk, som tillader os at presse meget mere. Personligt nyder jeg det meget mere. Hvis vi havde kørt et-stop-løb sidste år, ville vi heller ikke have set mange overhalinger, så det afhænger mere af pitstop-strategier end de nye biler.

Fernando Alonso, McLaren:
- I Formel 1 har det altid været svært at overhale. I de senere år med nedslidning af dæk blev det lidt mærkeligt, når en langsom bil på nye dæk en omgang bagefter kunne overhale den førende. For mig er det okay nu, og jeg ser det som mere normalt Formel 1. 

Kevin efter skandinavisk crash: Ingen undskyldning 

Grosjean overbevist: Haas-ejer rammer plet

Nervøs Haas-boss: Derfor er Shanghai særlig vigtig 

Sådan må det ikke gå igen: Haas-raceren i flammer under træningen i Kina

Den perfekte Formel 1-duel: Så eksplosiv bliver stjerne-krigen

Glem afkørsler: Dette var Kevins største problem i Australien

Watt svinger kniven: Så godt og skidt klarede F1-stjernerne sig i Australien

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: