F1-stjerner sendt i skammekrogen af rasende bosser

Lewis Hamilton og Nico Rosbergs rivalisering om Formel 1-verdensmesterskabet var tæt på at sende begge kørere ud af løbet i Belgien, og det gjorde cheferne rasende

Lewis Hamilton og Nico Rosberg i tæt duel på Spa-banen (Foto: AP)
Lewis Hamilton og Nico Rosberg i tæt duel på Spa-banen (Foto: AP)

Formel 1-verdensmesteren Lewis Hamilton og holdkammeraten Nico Rosberg opførte sig som to uvorne brødre, der bare ikke kunne lade hinanden være, da de tidligere på sæsonen var tæt på at ødelægge det hele for dem selv og holdet.

Og som uvorne brødre blev de også straffet af de voksne og sendt i skammekrogen.

Der var blot kørt to omgange af det Belgiens Grand Prix på den legendariske Spa-bane, da Nico Rosberg og Lewis Hamilton stødte sammen. Et crash, der endte med at sende den førende Lewis Hamilton ud af løbet, mens Rosberg, der på det tidspunkt førte i VM-stillingen, måtte se sejren gå til Red Bulls Daniel Ricciardo.

Den manøvre fik cheferne hos Mercedes helt op i det røde felt. Det kan det anerkendte motorsportsmagasin Autosport afsløre i deres årlige gennemgang af Formel 1-sæsonen.

Ifølge Autosport blev de to kørere sendt direkte i skammekrogen.

- Søndag aften fik de fik begge to af vide, at de ikke måtte tale med hinanden eller med nogen som helst andre på holdet, indtil de blev kontaktet af Mercedes, skriver Autosport.

Se klipppet herunder: Hamilton påkøres af Rosberg

Mens de to kørere kunne sidde i hvert sit hjørne og surmule, gik bølgerne højt hos Mercedes, hvor man forsøgte at løse den potentielt lurende bombe. I et over to timer langt møde tilbage på Mercedes-hovedkontoret i Brackley diskuterede de to køreres lejre med ledelsen hos Mercedes.

Slutteligt blev de enige om, at de ikke kunne enige blive om alt, men at det var vigtigt at kigge frem. At man skulle komme styrket ud af en skrækkelig weekend.

- Vi har lige haft et møde om det, og han (Nico Rosberg) sagde mere eller mindre, at han gjorde det med vilje, sagde en rystet Lewis Hamilton til blandt andre Autosport dengang.

- Han sagde, at han kunne have undgået det, men at han ikke ville. Han sagde: 'Jeg gjorde det for at understrege en pointe'. Og du behøver ikke stole på mig. Spørg Toto (Wolff, teamchefen) og Paddy (Lowe, teknisk chef), som heller ikke er tilfredse med ham, siger Hamilton, mens Toto Wolff var noget mere mæglende efter mødet.

- Nico følte, at han var nødt til at holde sin linje. Han var nødt til at trække en streg i sand. For Lewis var tydeligvis ikke ham, som var nødt til at tage hensyn til Nico.

- Rosberg gav sig ikke. Han mente, det var Lewis, som skulle give han plads, og den fik han ikke. Så de blev enige om at være uenige i en meget ophedet diskussion blandt os selv, men det var ikke en påkørsel, der var med villje. Det er noget vrøvl, sagde Wolff, der understregede, at det handlede om at køre ræs, men ikke ende sæsonen med at ligne fjolser.

Resterne af Nico Rosbergs frontvinge, som gik i stykker under sammenstødet med holdmakkeraten Lewis Hamilton (Foto: Jan Sommer)
Resterne af Nico Rosbergs frontvinge, som gik i stykker under sammenstødet med holdmakkeraten Lewis Hamilton (Foto: Jan Sommer)
 

Hamilton og Rosberg truet med fyringsseddel
Autosport kan videre fortælle, at begge kørere fik af vide, at hvis noget lignende nogensinde skete igen, ville en af kørerne risikere at få en fyreseddel.

- Vi kom ud af det som et super stærkt hold. Vi kom ud, og vi sagde: Ingen kører skal nogensinde ødelægge det hold. Vi er et hold, siger Toto Wolff nu til Autosport.com.

- Vi fortalte dem, at de ikke kunne gøre sådan, fordi der var dele på bilen, som skulle bruges til Monza og til Singapore (de efterfølgende løb, red.). Folk havde arbejdet hele natten. Folk havde ikke set deres familier, og de smed det hele væk på anden omgang, siger Mercedes-bossen om løbet i Spa.

Mercedes endte med at total dominere hele sæsonen 2015. Slutteligt tog britiske Lewis Hamilton sig af verdensmesterskabet, mens Nico Rosberg måtte nøjes med 2. pladsen.

Mercedes jubler over den samlede sejr i konstruktørernes verdensmesterskab (Foto: AP)
Mercedes jubler over den samlede sejr i konstruktørernes verdensmesterskab (Foto: AP)
 

Herunder kan du se Hamilton snyde Rosberg i Texas

0 kommentarer
Vis kommentarer