F1-team i krise: Reddet af svenske rigmænd

Det schweiziske Formel 1-mandskab Sauber kører videre på lånt tid

Marcus Ericssons start i Shanghai og Sochi er reddet af et forskud fra svenske rigmænd (Foto: Jan Sommer)
Marcus Ericssons start i Shanghai og Sochi er reddet af et forskud fra svenske rigmænd (Foto: Jan Sommer)

Tetra Pak og Hennes & Mauritz har sørget for, at den svenske Formel 1-kører Marcus Ericsson og resten af Sauber-teamet også er til start i Shanghai og Sochi.

De to svenske giganter, som i følge Speedweek er blandt de anonyme sponsorer i ryggen på svenskeren, har med et forskud ikke kun sørget for, at de 300 medarbejdere nu også har fået løn for marts, men også betalt for transporten til Kina og Rusland.

Den seneste løn falder kun kort tid efter, at februarlønnen endelig blev udbetalt.

Marcus Ericssons sponsorer har ganske usædvanligt valgt ikke at skilte med støtten, men det skulle være ganske vist, de to stenrige familier, Rausing og Persson, som står bag mælkekartoner og tøj til alle, er blandt sponsorerne i Hello Sweden, som efter sigende har punget op med over 100 mio. kroner for sædet hos Sauber.

Kevin Magnussen er langt bedre end Marcus Ericsson, mener Ronnie Bremer, men det mener svenskerne ikke (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Svensk storhedsvanvid: Han er bedre end Kevin

Det schweiziske team, som i øvrigt er feltets 4. ældste, har længe måtte køre fra 'hånden til munden', da den kvindelige medejer, Monisha Kaltenborn endnu ikke har fået landet en varig løsning på de økonomiske kvaler.

Senest blev hun hjemme fra løbet i Bahrain på grund af forhandlinger, som den schweiziske avis, Blick, snart vil nærme sig en afslutning.

Blick mener at vide, at Sauber er klar til at afgive aktiemajoriteten for at kunne køre idere med Marcus Ericsson og Felipe Nasr, Brasilien.

Tidligere har Sauber været tæt på den canadiske rigmand, Lawrence Stroll, hvis 17 årige-søn, Lance Stroll pt. er med i Formel 3 sammen med det danske stortalent, Mikkel Jensen.

Nu har Stroll-familien fravalgt schweizerne for at støtte Williams i bestræbelserne på at få sønnen frem.

Foreløbig har Sauber takket været penge fra Sverige vundet lidt tid, men skulle forhandlingerne om en varig løsning ende i grøften, er der vilde rygter om, at  Saubers motorleverandør, Ferrari  på grund af ubetalte regninger vil overtage forretningen og køre videre med søsterbilen, Alfa Romeo som en form for juniorteam.

6 kommentarer
Vis kommentarer