F1-teams rykker hurtigt: Katastrofe-kval skrottet

Efter blot et løb vender Formel 1-tilbage til sit gamle system allerede i Bahrain - FIA mangler dog at sætte sit stempel

Hvad skriver de australske medier, og hvad mener Kevin Magnussen? Ekstra Bladets Jonas Hüttel giver her en dugfrisk F1-rapport fra Melbourne tidligt søndag morgen. (Video: Jan Sommer)
Følg Formel 1

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Godt 18 timer fik Formel 1's nye knockout-kvalifikation lov til at leve, før konceptet blev skrottet.

Farcen lørdag, hvor der ingen biler var på banen i den afgørende del af kvalifikationen, står Formel 1-holdene ikke mål til.

På et møde mellem teamcheferne ved middagstid australsk tid blev de enstemmigt enige om at vende tilbage til det gamle system.

Der gik ikke mange minutter, før den beslutning sivede fra mødet ud i paddocken, op i pressecentret og ud i verden.

Teamchefer og kørere var efter første forsøg med knockout-kvalifikationen meget kritiske - ikke mindst på tilskuerne og tv-seernes vegne.

Rivalen bedst hos Renault: Men Kevin godt tilfreds

Ideen blev fostret hos det internationale motorsportsforbund FIA for at tilføre lidt mere tilfældighed i kvalifikationen, så der ikke holder Mercedes-racere i første startrække hele tiden.

Det blev heftigt kritiseret, mens planerne i forsæsonen blev hastet igennem. Som mange pointerede er lige netop kvalifikationen det mindste af Formel 1's problemer.

Holdene er enige om at vende tilbage til det gamle system allerede til næste løb om to uger i Bahrain.

- Det skal stadig godkendes af Formel 1-kommissionen, men jeg vil gerne se, hvem der rækker hånden op efter gårsdagens kvalifikation. Det sker inden for de næste dage, siger Toto Wolff til blandt andre Autosport.

F1-stjerner kræver katastrofe-kval ændret: Vi sagde det jo!

Efter katastrofen lørdag sagde Formel 1's überboss Bernie Ecclestone:

- Formatet var FIA's (Den internationale motorsportsunion) idé.

- Vi kan ændre kvalifikationen, hvis vi kan blive enige med dem om at ændre reglerne. Ellers kan vi ændre det, hvis alle hold er enige med os om at ændre reglerne.

Se debatten om det nye kval-system:

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+