F1-verdensmester i kvindekamp - racer-babe får tørt på

Den tidligere Formel 1-vinder Jenson Button er uenig med Carmen Jordas påstand om, at kvinder ikke kan køre Formel 1 på grund af fysisk styrke

Jenson Button kritiserer Carmen Jorda efter sin kommentar om kvinder og Formel 1. Foto: Claude Paris/AP
Jenson Button kritiserer Carmen Jorda efter sin kommentar om kvinder og Formel 1. Foto: Claude Paris/AP

Jenson Button og Carmen Jorda er ikke helt enige angående kvinders chancer i Formel 1. Carmen Joda har tidligere udtalt, at kvinder burde gå efter at køre Formel E i stedet for Formel 1, da udfordringerne er mindre.

Her nævner hun blandt andet, at bilerne er nemmere at køre i Formel E.

- Det er ikke en fysisk krævende bil som i Formel 1. Kvinder har et fysisk problem i Formel 1 og 2, men ikke i Formel E, siger Carmen Joda til ESPN.

Dette synspunkt er den tidligere Formel 1-mester Jenson Button bestemt ikke enig i.

- Du hjælper ikke de kvindelige racerkørere med denne kommentar. Spørg Danica Patrick om at være stærk nok til at køre en racerbil. Hun ville give min røv tæsk i fitnesscentret, og hun er nok lige så stærk som kørerne i Formel 1 lige nu. Fysiske barrierer er ikke dit problem, Carmen, skriver Jenson Button på Twitter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Carmen Jorda mener ikke, at kvinder har den fysiske styrke. Foto: Jan Sommer/Ritzau Scanpix
Carmen Jorda mener ikke, at kvinder har den fysiske styrke. Foto: Jan Sommer/Ritzau Scanpix
 

Også Supercars-køreren Simona De Silvestro går mod Jordas holdning.

- Jeg har kørt IndyCar, Formula E, Supercars og også i en Formel 1-bil. Alle var krævende, men jeg har aldrig følt en fysisk ulempe. Det er frustrerende at høre fra en kvinde, der aldrig har kørt den slags biler. Det er ikke måden at få unge piger til at følge sin drøm, skriver den kvindelig racerkører på sin Twitter-konto.

Carmen Jorda håber dog på, at flere kvinder kan blive involveret i motorsport, og at antallet af kvinder vokser generelt.

- Jeg tror, at det er stigende, at kvinder bliver mere involveret i løbene. Jeg håber også, at flere kvinder kommer med uden for banen eksempelvis ingeniør, så vi kan gøre op med en mandsdomineret sport, siger Jorda, der selv var med i Lotus' F1-setup, hvor hun kom på kant med danske Marco Sørensen - læs mere her.

Lella Lombardi er den seneste kvinde, der var med i et Formel 1-løb. Hun stillede op i Østrigs Grand Prix i 1976.

Kvinder i Formel 1-biler vil ikke blive taget seriøst, mener den øverste Formel 1-boss (Foto: AP) Formel 1 Formel 1-boss: Kvinder vil ikke blive taget seriøst

En lang, men ikke særlig produktiv arbejdsdag på grund af vejret og mekaniske problemer sluttede tirsdag for Kevin Magnussen ved 19-tiden med pressearbejde. Han ankom til paddocken før klokken 07.00 og mangler kun lidt rigtig mad og let træning før sengetid. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Helt tæt på Kevin og F1-testen: 19 pletskud fra Jan Sommer

60 kommentarer
Vis kommentarer