Fælder hård dom over Kevin: Kun fire flop har gjort det værre

Kevin Magnussen placerer sig i den tunge ende af feltet efter den første halvsæson, mener anerkendt motorsportsmedie

Magnussen må kigge op ad for at se mange af sine konkurrenterne på Autosports liste. Foto: Haas F1 Team
Magnussen må kigge op ad for at se mange af sine konkurrenterne på Autosports liste. Foto: Haas F1 Team

Haas-raceren har opført sig, som vinden blæser.

Det ene øjeblik er den fremragende og sender Kevin Magnussen og Romain Grosjean til forrygende startpositioner, og i næste øjeblik trækker den tæppet væk under dem uden varsel.

Trods bilens lunefulde natur har det anerkendte motorsportsmedie Autosport forsøgt at vurdere Haas-kørernes præstation, selvom det er svært at tage racerens styrker og svagheder ud af ligningen.

Magnussen og hans franske holdkammerat får både hug og ros for den første del af sæsonen. Vurderingen lyder dog benhårdt, at kun fire flop-kørere har gjort det værre end Haas-duoen, nemlig Lance Stroll, Antonio Giovinazzi, Robert Kuica og nu degraderede Pierre Gasly.

Om Magnussen skriver de:

- Han har præsteret bedre end Grosjean på de vigtige parametre, men har også lidt mere i de løb, hvor Haas har været ved siden af sig selv. Der er mange positive ting, og bilen er helt sikkert det største problem, men ligesom med Grosjean er det svært at adskille hans præstationsudsving fra maskineriets udsving.

- Det er nok ikke noget tilfælde, at Magnussen har haft problemer, når Haas-bilen har været i problemer, så tvivlen skal komme ham til gode. Men hans kampe mod Grosjean (Hvor de er kørt sammen flere gange, red.) er også en bekymring.

- Hvis man skal bedømme Magnussen på den første halvdel af sæsonen har han været meget mere imponerende, selvom hans højdepunkter ikke når samme højder som Grosjeans ditto.

De grå skyer står symbolsk over Haas-raceren, der har opført sig, som vinden blæser i denne sæson. Foto: Haas F1 Team
De grå skyer står symbolsk over Haas-raceren, der har opført sig, som vinden blæser i denne sæson. Foto: Haas F1 Team
 

Kevin Magnussen på startgridden i selskab med sin personlige træner Thomas Jørgensen (t.v.) og løbsingeniøren Gary Gannon. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Nøglekollega løfter sløret: Kevins næste mål

Günther Steiner har en vigtig beslutning at træffe henover sommerpausen. Foto: Rick Rycroft/AP/Ritzau Scanpix Formel 1 Günther åbner for posen: Silly season hos Haas

Både Magnussen og Grosjean får mellemkarakteren seks ud af ti, blandt andet sammen med rivalen Nico Hülkenberg - og Ferraris Sebastian Vettel, der slet ikke har kunnet udfordre Lewis Hamilton i kampen om VM og skuffende ligger nummer fire i den samlede stilling.

Netop Hamilton får den ypperste karakter, og derudover er det kun Max Verstappen, der opnår ti-tallet.

Andre lyspunkter efter de 12 første grandprixer er Carlos Sainz, Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell og så gode gamle Kimi Räikkönen.

Ekstra Bladets F1-ekspert, Jason Watt, har også givet sin vurdering - læs med her.

Kevin Magnussen er nu ægtemand. Foto: Privatfoto/Ritzau Scanpix Formel 1 Se billedet: Kevin Magnussen er blevet gift

61 kommentarer
Vis kommentarer