Fanget midt i Kevin-clash: ’Har aldrig oplevet noget lignende’

Luna Christofi fortæller nu, hvordan hun oplevede den dramatiske episode mellem Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg, hvor danskeren pustede sig op og sagde ’sut mine kugler’

Kevin til Hülkenberg: 'Suck my balls, mate'.

Vi har efterhånden hørt forskellige historier og reaktioner på den omtalte og dramatiske ’kugle’gate. Episoden, hvor en tydeligt irriteret Kevin Magnussen siger følgende til en lidt for pågående og sarkastisk Nico Hülkenberg fra Formel 1-teamet Renault:

’Sut mine kugler’.

Men vi har endnu ikke hørt den fulde oplevelse af sagen fra den part, der var tættest på episoden. Nemlig Luna Christofi, der interviewede Kevin Magnussen, mens det hele skete.

Den rutinerede, danske reporter var paf i situationen og fortæller, at det først lidt sent gik op for hende, hvad der egentlig skete.

- Nu har jeg lavet Formel 1 i tre år, og det er ikke første gang jeg har set kørere have et clash. Men jeg har aldrig oplevet noget lignende. At en kører kommer hen mod en anden kører på den måde er ganske usædvanligt. Jeg har tit set kørere, der gør alt for at undgå hinanden. Som for eksempel Nico Rosberg og Lewis Hamilton, siger Luna Christofi til Ekstra Bladet.

Var meget arrogant
Hun er samtidig ikke i tvivl om, hvad hun mener om Hülkenbergs måde at afbryde interviewet med Hamilton på.

- Jeg ved ikke, om det var voldsomt. Men Hülkenbergs facon har helt klart noget meget arrogant over sig. Det gør ikke nødvendigvis noget, for det giver noget nerve til sporten, siger hun.

Alligevel mener hun, at det var i overkanten, hvad tyskeren gjorde.

- Det her var en irettesættelse fra hans side. Det var både arrogant og hånligt. Jeg kan huske, jeg blev overrasket. Jeg nåede lige at tænke, ’nå, der kan man bare se, han kommer over for at få glattet ud mellem ham og Kevin’, siger Luna Christofi og uddyber sin oplevelse:

- Men så kunne jeg se på hans attitude, at det ikke var en forsonende hånd. Samtidig holdt Kevin helt cool armene ind til siden. Han havde allerede spottet, at Hülkenberg var på vej, længe før jeg gjorde det.


Træder i karakter
Luna Christofi rettede mikrofonen op mod Hülkenberg, så snart han nærmede sig for at få hans ord med, husker hun.

Den danske reporter har ikke noget problem med Kevins reaktion, selvom hun siger, at hun nok havde ’sagt det på en anden måde’ – og væk fra et kamera.

- Det var okay af Kevin i den forstand, at han ikke nåede at tænke over, hvordan han skulle reagere. Han sagde bare bramfrit, hvad der faldt ham ind. Man har jo lov til at reagere følelsesmæssigt, på det man bliver præsenteret for. Det er jo ikke forbudt.

Christofi mener, at Kevin er trådt i karakter uden for banen, siden han blev en del af Formel 1 for tre år siden. Og den ’nye’ og bramfrie Kevin viste sig første gang for alvor, da debatten om den nye beskyttelses-halo (bøjle, red.) til racerne startede.

- Mange roste ham for, at han havde en markant holdning og kritiserede haloen, mens det faldt andre for brystet. Jeg vil gerne give ham kredit for at levere. For vi siger altid, at sportsfolk er alt for polerede og politisk korrekte. Nu har han taget bladet for munden. Så hvis vi hagler ham ned for det, kommer vi aldrig nogen vegne.

Danskeren blev 13'er i søndagens grandprix. Foto: ATP/WENN.com/All Over Press
Danskeren blev 13'er i søndagens grandprix. Foto: ATP/WENN.com/All Over Press

Den rigtige Kevin
Christofi mener først, at det er i år, at vi rigtig ser Kevin svare igen og træde i karakter. Særligt, fordi han har haft det svært i sin begyndelse i Formel 1, hvor han først skulle bevise sit værd og konstant kæmpe for kortere kontrakter og anerkendelse.

Men det mener hun har ændret sig i år, hvor hans kontrakt med Haas minimum lyder på to år og hvor tilliden er tilsvarende stor.

- Han tør være den, han er nu, fordi han har ro til at præstere. Teamchef Günter Steiner var stolt af Kevin. Han giver ham lov til at være sig selv. Han har tidligere lagt bånd på sig selv, fordi han har skullet kæmpe for kontrakter og en plads i Formel 1-verdenen. Sådan er det ikke længere, siger Christofi.

I søndagens grandprix i Ungarn blev Kevin Magnussen nummer 13, mens teamkammeraten Romain Grosjean udgik med en defekt.

Se også: Vild debat: Hvad sagde Kevin egentlig?

Se deres kamp lige her:

Se også: Motorsportsslæng står i kø: Nu hylder de Kevins ’kugler’

Se også: Jubler over Kevins angreb: Nu forudser han endnu mere ballade

Se også: Magnussens live-udbrud går verden rundt: 'Lik mijn ballen, schat'

Kevin Magnussen blev 13'er i Ungarn. Foto: imago sport/All Over Press Sport og Spil Se alle Jason Watts karakterer: K-mag giver ikke ved dørene!

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen