Farligt F1-crash: Slotsmur smadrer første racer

Et hjul rev sig løs, da Sergio Perez sendte sin Force India i muren i Baku

Kevin Magnussen beskrev bybanen i Aserbajdsjans hovedstad Baku som en kombination af Monza og Monaco. Lange hurtige langsider og så flere langsomme yderst snævre dele, hvor mure straffer enhver fejl.

Sving otte-ni ved slotsmuren er allersnævreste sted og crashes stort set uundgåelige.

Første mand, det gik galt for, var Force Indias Sergio Perez i en potentiel farlig situation. Mexicaneren var uskadt, for han sendte sin Force India i muren med lav hastighed.

Men det ene hjul gik løs og hoppede rundt på banen.

Det bør ikke kunne ske, for wirer skal holde dækket på plads for at undgå, at nogen bliver ramt. Senest et løst hjul havde fatale konsekvenser i Formel 1 var i 2001 i Australien, da en marshall blev ramt, efter Jacques Villeneuve crashede i sin BAR.

Dermed fik mexicaneren en skidt indledning på sin weekend, hvor Force India med sin Mercedes-motor bør kunne præstere endnu et godt resultatet. Sidste år gik det også galt for Perez i Baku; mexicaneren røg i muren under tredje træning, inden han så kørte næstbedste tid i selve kvalifikationen.

Den ene side af Sergio Perez' Force India var hårdt medtaget af crashet, men køreren heldigvis uskadt. Foto: Rex/All Over Press
Den ene side af Sergio Perez' Force India var hårdt medtaget af crashet, men køreren heldigvis uskadt. Foto: Rex/All Over Press
 

Til træningen testede Haas blandt andet en ny bagvinge samt flere mindre dele.

Kevin Magnussen kørte 12. hurtigste tid en tiendedel af et sekund hurtigere end teamkammeraten Romain Grosjean. Undervejs brokkede franskmanden sig for en gangs skyld over bremserne på raceren ...

Tiderne skal der dog ikke tages for bogstaveligt. Perez-crashet afkortede sessionen, og flere af teamsene var ikke ude på weekendens hurtigste dæk-type.

Således er Red Bull næppe hurtigst i Aserbajdsjan, ligesom Mercedes næppe kun er femte- og sjettebedst ...

Følg anden træning live på ekstrabladet.dk fra klokken 15.00

Se også: Kæmpe nedtur fortsætter: McLaren-Honda får massiv straf

Se også: Kevin-boss taler med store ord: 'Det går ud over hans omdømme'

Se også: Grosjean flirter med Ferrari: Sædet er et opkald væk

11 kommentarer
Vis kommentarer