Fattet Kevin: Frustrerende for mig

- Uanset hvad skal det nok være positivt for min position som reservekører, sagde Kevin Magnussen efter vikartjansen endte med en sammenbrudt McLaren-Honda

Kevin Magnussen i McLAren-Honda nr 20 ude af det australske Formel 1 GP før løbet begyndte. 200 meter før bilen eksploderede kom den forbi Ekstra Bladet fotograf - og den lød MEGET syg (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen i McLAren-Honda nr 20 ude af det australske Formel 1 GP før løbet begyndte. 200 meter før bilen eksploderede kom den forbi Ekstra Bladet fotograf - og den lød MEGET syg (Foto: Jan Sommer)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Bilen og motoren stoppede bare. Sådan lød den umiddelbare forklaring fra Kevin Magnussen, da han efter et skuffende grandprix for det nye McLaren-Honda samarbejde mødte muren af pressefolk.

For et år siden suste Kevin Magnussen ind på podiet i sit allerførste løb i Formel 1. Oplevelsen et år senere var noget anderledes efter teamet massive tekniske problemer i denne sæson.

- Det var frustrerende for mig, at jeg ikke fik kørt; jeg kan godt lide at køre racerbiler, men det var ikke sådan, at jeg missede et podie eller noget af den slags. Vi må bare holde hovedet højt, vi skal nok nå det en dag.

Få Formel Ekstra-eksperternes vurdering af Kevin og de andre kørere

- Uanset hvad skal det nok være positivt for min position som reservekører. Jeg fik kørt kvalifikationen, og det har været sjovt at være ude til en raceweekend igen, sagde Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen udgik allerede inden løbet startede, da hans motor eller gearkasse eksploderede (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 15. mar. 2015 - kl. 07:54 Sammenbrud i Melbourne: Kun 11 racere nåede målstregen

Hvad der præcist skete med motoren mellem sving fem og seks på Albert Park, vidste McLarens danske reserve endnu ikke.

- Det lå ikke i kortene, at vi skulle kæmpe om andet end at gennemføre, og det lykkes ikke. Jeg ved ikke, hvad der skete endnu, men der er 100 procent noget at lære fra det.

Kevin Magnussen erkender, at det er frustrerende, at han ikke fik kørt løbet i Australien
Kevin Magnussen erkender, at det er frustrerende, at han ikke fik kørt løbet i Australien

- Jenson gennemførte ræset, og det må siges at være en lille sejr for teamet. Han havde ikke nogen problemer undervejs, men skulle godt nok spare rigtig, rigtig meget benzin. Men han kom igennem, sagde Kevin Magnussen.

Omstændighederne taget i betragtning var han ganske fattet.

- Det er, hvad det er. Det er selvfølgelig ærgerligt, at McLaren, det her store team, er så langt bagud og på en eller anden måde utroligt. Men jeg tror, alle havde regnet med, at vi var bagud.

Formel 1 - 15. mar. 2015 - kl. 07:02 TV: Se den vilde start - her eksploderer Kevins motor

Formel 1 - 15. mar. 2015 - kl. 05:54 Kevin ude før starten: Blikdåsen brød i flammer

Kevin Magnussens bil er ikke meget værd (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussens bil er ikke meget værd (Foto: Jan Sommer)
 

- Et helt nyt koncept med bilen og en helt ny motor, som kommer ind et år senere end alle andre. Så kan man ikke forvente, at det bare fungerer. Vi er langt bagud.

- Selvfølgelig er det skuffende, men man må også bare tage det oppe fra og ned og gøre, hvad der skal til for at få det vendt. Det er jeg sikker på, alle gutterne i teamet vil gøre alt for.

Han meldte sig naturligvis klar, hvis Fernando Alonso ikke skulle blive klar til løbet om to uger i Malaysia.

Se interviewet med Kevin fra lige efter løbet:

Ekstra Bladets fotograf Jan Sommer var  som den eneste på stedet, da Kevin udgik. Se lidt af billederne herunder:

 

1 af 2 Kevin Magnussen erkender, at det er frustrerende, at han ikke fik kørt løbet i Australien
2 af 2 Kevin Magnussen i McLAren-Honda nr 20 ude af det australske Formel 1 GP før løbet begyndte. 200 meter før bilen eksploderede kom den forbi Ekstra Bladet fotograf - og den lød MEGET syg (Foto: Jan Sommer)
44 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere