Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Fem løb tilbage: Nu er de bekymrede hos Haas

Ottendepladsen i konstruktør-VM er kommet under pres, efter McLaren-Honda er begyndt at score point

Kom med i Haas-raceren til Kevins kanon-start på Sepang.

SEPANG (Ekstra Bladet): Der er grund til bekymring hos Haas før sæsonens sidste fem løb. Den gode nyhed i Malaysia var, at hverken Renault eller Toro Rosso scorede point.

Amerikanerne drømmer om en syvendeplads i konstruktør-VM, men problemerne med at få dækkene til at fungere optimalt skal løses.

Snart.

Ellers snupper McLaren-Honda det lille teams øjeblikkelige ottendeplads. Med Stoffel Vandoornes anden sjetteplads i træk er den trængte gigant kun 14 point efter.

- Jeg er bekymret ja, men vi har ikke tid til at være bekymrede; vi skal arbejde. I det seneste løb har vi sat os selv i svære situationer, og det skal stoppe. Men det er ikke sådan, at bilen er blevet dårlig. Vi skal bare blive bedre til at håndtere den, siger Günther Steiner.

Formfremgangen fra McLaren-Honda er forventelig, men løser Haas sine udfordringer med dækkene under kvalifikation, mener teamchefen godt, at de kan holde stand. Han holder ikke særligt øje med de orange racere.

- Alle er lidt en bekymring for os. Jeg synes ikke, Alonso var hurtigere, end vi var. Vandoorne var, men det skyldtes hans startposition. Når du begynder der, er det meget nemmere at blive fremme, siger Steiner.

Belgieren startede syver, holdt den position og er nu foran sin erfarne teamkammerat Fernando Alonso i den individuelle VM-stilling.

Kevin Magnussen har 11 point i den individuelle VM-stilling. Foto: AP
Kevin Magnussen har 11 point i den individuelle VM-stilling. Foto: AP

Kevin Magnussen er bevidst om den skærpede kamp i dette midterfelt og deler sin chefs bekymring for, at den nedgående Haas-trend kan fortsætte.

Men han forventer det ikke.

- Det giver ikke nogen mening at tro på, at vi skulle være så ukonkurrencedygtige resten af sæsonen, for vores bil er langt bedre, siger danskeren.

Trods fantomstart var udbyttet i Malaysia en 12. plads og nul point, så hverken han eller teamet kan tage ret meget med fra det foreløbigt sidste grandprix på Sepang International Circuit.

- Desværre. Vi kæmper videre. Vi ved ikke rigtig, hvorfor vi er røget bagud. Vi kan håbe på, at vi ryger fremad … uden at vide hvorfor. Så der er ingen grund til at give op, siger han.

Der er bekymring at spore hos Kevin og hans Haas-team. Foto: All Over
Der er bekymring at spore hos Kevin og hans Haas-team. Foto: All Over
 

TV: Kiesa om Palmer/Kevin-duel: Derfor er Magnussen uskyldig:

Se også: Roser Kevin efter Alonso-sviner: Det er det, folk vil se

Alonso og Kevin Magnussen i aktion. Foto: AP Sport og Spil Én rammer perfektion - sådan klarede Kevin det vilde løb

Sådan ser Haas’ lejr (hospitality) ud. Det er den mindste i paddocken. På Spa var den placeret ved siden af Hondas, der kun fungerer som supplement til McLarens enorme konstruktion. Sport og Spil Det ser du ikke på tv: Bag Haas' lukkede døre

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen