Ferrari overrasker: Henter kasseret kører ind

Ferrari har tilknyttet Daniil Kvyat som udviklingskører

Ferrari henter rutineret Formel 1-kører ind som udviklingskører og backup for Vettel og Raikkonen. Foto: AP
Ferrari henter rutineret Formel 1-kører ind som udviklingskører og backup for Vettel og Raikkonen. Foto: AP

Efter 72 grandprix'er og 133 point var russiske Daniil Kvyat på vej ud af Formel 1. Men nu har den 23-årige russer fået en overraskende livline i sporten.

Ferrari melder således, at de har tilknyttet Kvyat som ny udviklingskører.

Meldingen kommer blot måneder efter, at Kvyat blev fyret fra Toro Rosso.

- Daniil Kvyat har ikke vist sit sande potentiale indtil videre i år, og det er derfor, vi lader ham sidde over i de næste par løb, lød det fra Toro Rosso, da han blev fyret i september.

Kvyat kørte 2017-sæsonens 14 første grandprixer, men blev så droppet til de to følgende løb. Siden vendte han tilbage ved løbet i USA og opnåede et enkelt point, men det var ikke nok til at generobre sit tidligere sæde.

- Kvyat vender ikke tilbage igen. Vi tror ikke, at han er i stand til at forbedre sig på sigt, lød det fra Toro-Rosso-chefen Helmut Marko i oktober.

Ferrari har endnu ikke specificeret, hvad de forventer af Kvyat i den nye sæson, men simulatorarbejde og nogle testkørsler venter formentlig russeren, der kobler sig til Charles Leclerc og Antonio Giovinazzi i Ferraris reservestab.

Leclerc har dog senest fået et fast sæde hos Sauber, mens Giovinazzi er det schweiziske teams tredjekører. Tidligere har en anden forhenværende Toro Rosso-kører Jean Eric Vergne været udviklingskører hos Ferrari.

Artiklen fortsætter under billederne

Kvyat i Toro Rosso-raceren i 2017. Foto: AP
Kvyat i Toro Rosso-raceren i 2017. Foto: AP

Jan Magnussen fik en såkaldt fireårig kontrakt med Stewart Racing, men fik sparket efter halvanden sæson. Her ses han sammen med Jackie Stewart, teamejerens søn Paul samt Rubens Barrichello før 1998-sæsonen. Foto: AP Sport og Spil Da F1-teams kæmpede om Magnussen

Kvyat til venstre. Foto: AP
Kvyat til venstre. Foto: AP

Se også: Hamiltons appel til Schumachers kone

Kvyat har siden sit exit ledt efter andre muligheder. I december testede han i Euro Nascar, og i oktober lød det ikke til, at han nogensinde ville vende tilbage til Formel 1.

- Formel 1 er ikke alt. Der er andre gode muligheder i livet, sagde Kvyat dengang til Skysport.

Kvyat var længe inde i billedet til det ledige sæde hos Williams, men her endte landsmanden Sergey Sirotkin med at snuppe pladsen. Det har BBC i hvert fald meldt ud som en kendsgerning, selvom det endnu ikke er meldt ud fra officielt hold.

Det var tilbage i 2014, at Kvyat kørte sit første Formel 1-løb for Toro Rosso, mens han allerede i 2010 kom ind i Red Bulls junior-program. I slutningen af debut-sæsonen fik han fast sæde hos Red Bull som afløser for Sebastian Vettel, der gik til Ferrari. En andenplads i Ungarn i 2015 og en tredjeplads i Kina i 2016 er hans til dato bedste resultater, for midt i 2016-sæsonen blev han sendt tilbage til Toro Rosso, da stortalentet Max Verstappen røg den anden vej.

Se også: Haas afslører: Ferrari ville have Kevin byttet ud

Se også: VM-katastrofe: Fejl til 439 kroner koster sejr til millioner

 

Der arbejdes på højtryk på F1-holdenes fabrikker, men fra den afsluttende test i Abi Dhabi til vintertest i Barcelona, må racerne ikke slippes løs. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kamikaze-tips før F1-start: Her er holdenes 2018-form

28 kommentarer
Vis kommentarer