Ferrari-stjerner i gigantisk nedtur

Kimi Räikkönen måtte udgå tidligt i kvalifikationen til Belgiens Grand Prix, mens kollegaen Sebastian Vettel sluttede som nummer 10. Lewis Hamiton var hurtigst af alle

Kimi Räikkönen måtte parkere sin Ferrari i utide ved lørdagens kvalifikation. (Foto: AP)
Kimi Räikkönen måtte parkere sin Ferrari i utide ved lørdagens kvalifikation. (Foto: AP)

Det er kun få dage siden, at Kimi Räikkönen forlængede sin kontrakt med Ferrari med en enkelt sæson. Men havde finnen håbet på, at den nye aftale kunne fejres med et godt resultat under Belgiens Grand Prix, ser det ud til, at han bliver skuffet.

Verdensmesteren fra 2007 har i al fald langt fra fået noget optimalt udgangspunkt, når starten går søndag eftermiddag. Det stod klart efter en kritisk kvalifikation, hvor den 35-årige kører måtte se sin Ferrari melde pas midt under en omgang allerede i Q2 (anden runde af kvalifikationen).

Resultatet af det pludselige nedbrud var nedslående. Räikkönen måtte ufrivilligt parkere sin italienske bil i vejkanten, og det betød, at han ikke nåede at sætte en tid i anden runde af udskilningsløbet i kvalifikationen.

Se også: Ferrari forlænger med tidligere verdensmester

I stedet kunne han senere konstatere, at Lewis Hamilton for tiende gang i sæsonen sikrede sig pole-position, mens britens Mercedes-kollega Nico Rosberg i morgen starter fra 2. position.

Valtteri Bottas fra Williams fuldendte top tre, mens den anden halvdel af Ferrari-duoen, Sebastian Vettel, skuffende måtte tage til takke med 10. pladsen på Spa-Francorchamps.

Og for at gnide yderligere salt i såret hos den 'stejlende hingst', vil Räikkönen sandsynligvis være tvunget til at skifte motor før morgendagens løb, hvorfor en straf på fem placeringer kan blive lagt til den 14. plads på startgridden, han som udgangspunkt har krav på.

Mercedes' Nico Rosberg måtte tage til takke med andenpladsen efter holdkammeraten Lewis Hamilton. (Foto: AP)
Mercedes' Nico Rosberg måtte tage til takke med andenpladsen efter holdkammeraten Lewis Hamilton. (Foto: AP)

Forfærdelig sommer
På den led udgjorde lørdagens hændelse endnu et trist indslag i Räikkönens sommer, der har budt på den ene nedtur efter den anden for finnens vedkommende.

I slutningen af juni udgik han under Østrigs Grand Prix, men det blot blev til en 8. plads på Silverstone, hvorefter det seneste løb i Ungarn heller blev fuldført af finnen.

Søndag kan Räikkönen så håbe på, at han i det mindste når at se det ternede flag. Noget, de givetvis også har som del af målsætningen hos McLaren-Honda, der forud for løbet i Belgien har udskiftet motorer på begge biler.

Se også: Button taler ud om vovet indbrud: Forfærdelig situation

Eventuelle forbedringer under kvalifikationen var ikke ligefrem synlige. Vanen tro var Jenson Button og Fernando Alonso elimineret allerede efter Q1, der udgør første periode af kvalikationen. 

Briten noterede sig for 17. bedste tid, mens spanieren fulgte lige efter som nummer 18. Begge starter de dog helt bagerst søndag eftermiddag som følge af den straf, McLaren-Honda er blevet tildelt for de seneste udskiftninger af motorerene.

Resultatet af lørdagens kvalifikation:

 

25 kommentarer
Vis kommentarer