Fiasko får konsekvenser: Formel 1-gigant skifter ud i toppen

Ferrari-teamchefen Maurizio Arrivabene er færdig hos Formel 1-giganten, der erstatter italieneren med den nuværende tekniske chef, Mattia Binotto

Ferraris tekniske chef er blevet forfremmet, efter at man har skilt sig af med teamchefen Arrivabene. Video: Reuters

Ferrari har fundet en synder for det mislykkede forsøg på at få vippet Lewis Hamilton og Mercedes af tronen.

Med et halvt år forsinkelse er teamchef Maurizio Arrivabene blevet smidt på porten.

Det begyndte som et rygte, men blev mandag bekræftet af Ferrari.

Fremover skal den næste i det interne hierarki, den tekniske chef Mattia Binotto, holde tøjlerne på den stejlende hingst og forsøge at få kirkeklokkerne til at bimle i Marenello, som det tidligere har været skik og brug, når den røde racer har vundet et Grand Prix.

Det var den afdøde Ferrari-topchef Sergio Marchionnes plan at skille sig af med teamchefen i sommerpausen, men bossens pludselige død satte fyringen på pause, og den tidligere marketingsdirektør hos tobakgiganten Philip Morris fik lov at køre linen ud.

Selv om Ferrari flere gange viste, at man havde sæsonens hurtigste bil og oveni købet fik en drømmestart på 2018-sæsonen med sejre til Sebastian Vettel i de to første løb, gik det hurtigt den anden vej.

Selv om den tidligere verdensmester rods alt endte på en andenplads i VM, blev tyskeren distanceret af Lewis Hamilton, som snuppede den samlede førsteplads i tabellen for femte gang med et forspring på 88 point.

Kevin Magnussens chef, Günther Steiner hygger sig med den nye Ferrari-chef, Mattia Binotto og Haas-ejer Gene Haas (Foto: All Over Press)
Kevin Magnussens chef, Günther Steiner hygger sig med den nye Ferrari-chef, Mattia Binotto og Haas-ejer Gene Haas (Foto: All Over Press)

Både på Hockenheim og Monza forspildte Ferrari blandt andet mulighed for at slå tilbage i kapløbet med Lewis Hamilton og Mercedes, og det gik helt galt på Suzuka, hvor Maurizio Arrivabene havde det sidste ord i valget af 'de forkerte dæk'.

Det faldt heller ikke god jord, at teamchefen mod slutningen af sæsonen pludseligt sagde stop for den løbende udvikling af Ferrari-raceren.

En beslutning som senere blev ændret, men endte med at blive brugt mod ham i det opgør, som efter sigende har udspillet sig igennem hele december F1-gigantens egen store garage i Maranello.

Det kan flere medier fortælle om - deriblandt Italiens største sportsavis Gazzetta dello Sport:

Selv om Ferrari er historiens mest vindende team med 15 individuelle VM-titler og 16 konstruktør-mesterskaber, skal Italiens stolthed på fire hjul tilbage til 2007 for at finde den sidste individuelle verdensmester.

Dengang var det den kommende Sauber-kører Kimi Räikkönen, som satte sig på VM-tronen. Det seneste konstruktør-mesterskab fulgte året efter i 2008.

Derfor drømmer alle Ferrari-elskere sig tilbage til de gode gamle dage, da Michael Schumacher fem år i træk vandt VM-titel i den røde formel 1-racer.

Formel 1 Tysk avis afslører: Sådan lever Schumacher i dag

Den daværende Red Bull-kører, Sebastian Vettel i samtale med landsmanden Michael Schumacher, der dengang kørte for Mercedes. Foto: AP Formel 1 F1-stjernen indrømmer: Jeg savner at tale med Schumi

Sådan så det ofte ud, når Schumacher fejrede sine sejre. Foto: AP / Ross Land Formel 1 Optaget kort før ulykken: Familien frigiver interview med Schumacher

1 af 2 Maurizio Arrivabene er forti hos Ferrari. (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Det er sjældent syn at se to Ferrari'er i spidsen for et Formel 1-feltet. Det skal den nye teamchef ændre på (Foto: AP)
26 kommentarer
Vis kommentarer