Flår teamkammeraten levende efter russisk GP: Se Kevins karakterer

De store medier er klar med Formel 1-karaktererne oven på grandprixet i Sochi. Kevin får små roser, mens teamkammeraten Romain Grosjean bliver slagtet for sin pauvre indsats

Søndagens grandprix i Sochi vil langt fra blive husket som det bedste i Haas' spæde historie.

Alligevel er flere af de helt store Formel 1-medier ude med røde roser i ordform og flotte karakterer til Kevin Magnussen. Til gengæld slagter de teamkammeraten Romain Grosjean, som allerede i sving 2 måtte udgå efter et stygt crash med Renaults Jolyon Palmer.

Den bommert glemmer hverken autosport, Sky Sports eller Auto und motorsport i deres karaktergivning og dertilfølgende kommentarer. Og det er grim læsning for franskmanden.

Selvom Kevin 'kun' beholdt den 13.-plads, han startede på, er kritikerne temmelig begejstrede.

Om Kevins præstation skriver autosport følgende:

- Magnussen led meget mindre end Grosjean i forhold til bilens balance, men halsede efter Fernando Alonso igennem Q1. Han leverede en bedre indsats i Q2, hvor han var inden for en tiendedel af et sekund fra at kvalificere sig til 11.-pladsen, skriver autosport.com, som giver karakteren syv ud af ti, og uddyber:

- Han burde faktisk have scoret et point i racet, men betalte virkelig for ikke at følge den korrekte ordre, da han i sving tre skulle køre ind i banen igen efter at have været ude, da han ville undgå kollision i sving to.

Her snupper Bottas sin første sejr på smuk vis:

Jorder Grosjean
Der bliver til gengæld ikke brugt fløjlshandsker over for Grosjean oven på den forfærdelige og knap så kløgtige præstation.

- En helt uhyggelig weekend for Grosjean, som ikke blev komfortabel i Haas-raceren, kæmpede med overstyring nogle steder og bremseproblemer og understyring andre steder, skriver autosport.com og giver karakteren 3, hvorefter de uddyber:

- Han var ikke i nærheden af Magnussens tempo i nogen sessions og forventede et 'langt og smertefuldt' løb, men det varede kun få meter, før han kolliderede med Palmer i sving to og udgik efter crash.

61955794.jpg

På trods af den kedelige placering som nummer 13, så er der alligevel en lille smule opmuntring hos andre udenlandske medier.

Tyske Auto und Motor giver Magnussen karakteren 6 ud af ti, mens både Grosjean og Palmer får 2 for deres bedrifter denne weekend.

Sky Sports erklærer sig enig i Magnussens karakter, og kalder straffen til danskeren 'omdiskuteret'. 

Ophidset over straf
Selvom Magnussen får okay karakter af de udenlandske medier, var han ikke udpræget tilfreds med grandprixet. Det skyldes hovedsageligt, at han fik en straf på fem sekunder, fordi han ifølge reglerne ikke kørte korrekt ind i banen ved sving tre, da han forsøgte at undgå kollision.

Over radioen hørte man en sjældent ophidset Kevin Magnussen, da han fik beskeden om straffen:

- Det er ikke fair. Jeg gav placeringen tilbage. Jeg kørte forbi en Williams, men gav placeringen tilbage. Har I talt med Charlie?

- Det kan ikke være rigtigt. Det kan ikke være rigtigt, fortsatte danskeren.

Efter løbet i Sochi ligger Magnussen på en 13.-plads med fire point i det samlede klassement. Grosjean har ligeledes fire point.

Sebastian Vettel fører samlet med 86 point efter de fire første grandprixer.

Drama i Sochi - her crasher Grosjean og Palmer i vild start:

Frustreret Magnussen taler ud efter Sochi-kikser:

F1-stilling Sochi

F1 Stilling 2017

F1-legende måber: Jeg har aldrig set nogen som ham

Watt: Derfor tabte Ferrari det hele på gulvet

Haas-bossen melder klart ud: Lorteweekend! 

Kevin følte sig bortdømt: Korrekt facon var farligere