Flere Renault-talenter får chancen: Kevin misser mere træning

Både Jolyon Palmer og Kevin Magnussen kommer til at sidde over, når Renault giver flere talenter chancen henover sæsonen

Når Kevin Magnussen fredag overlader sin Renault-racer til teamets nye testkører Sergej Sirotkin, er det ikke en engangsforestilling.

Udover den 20-årige russer har Renault fortsat planer om at give tredjekøreren Esteban Ocon køretid i kommende fredagstræninger og sågar Nicholas Latifi - også testkører for Renault - vil muligvis også blive testet.

I nogle tilfælde skal Kevin Magnussen sidde over i den første fredagstræning – i andre står Jolyon Palmer for tur. Det fortalte briten torsdag i Rusland ifølge Ekstra Bladets britiske pressekilder.

Jolyon Palmer lånte sidste år Romain Grosjeans Lotus-racer i 13 fredagstræninger og støtter konceptet.

Kevin Magnussen fik ødelagt sin træning i Shanghai på grund af defekt og dårligt vejr, men valgte den humoristiske tilgang til, at han misser endnu en træning - denne gang på grund af en russer med mange rubler i ryggen.

- Det er et skridt fremad, ikke?

- Jeg kommenterer ikke timingen, eller hvorvidt det er rigtigt eller forkert. Det er et skridt i den rigtige retning, hvis jeg får to træninger, for det er en mere, end jeg fik i Kina. Jeg foretrækker at få den maksimale tid i bilen, men jeg tror ikke, det bliver et stort problem, sagde Kevin Magnussen på sin pressebriefing i Sochi ifølge Ekstra Bladets pressekilder.

Over for 3+ indrømmede danskeren imidlertid, at nyheden om Sirotkin kom 'lidt som en overraskelse'.

Kevin Magnussen ville foretrække at have sin bil for sig selv. Alligevel forventer han ikke, at hans russiske vikar får de store betydninger for forberedelserne til løbet. (Foto: Allover)
Kevin Magnussen ville foretrække at have sin bil for sig selv. Alligevel forventer han ikke, at hans russiske vikar får de store betydninger for forberedelserne til løbet. (Foto: Allover)
 

Konceptet med fredagskørere bruges kun på nogle teams og eksempelvis ikke hos McLaren.

- For tredjekøreren er det rigtig godt. I fjor var det ikke ideelt slet ikke at køre nogle omgange. Så hvis tredjekøreren skal arbejde, er du nødt til at give ham tid i bilen.

I paddocken regner de færreste med, at Renault fortsætter med samme kørersammensætning til næste år. Bliver der ikke leveret, ryger én af kørerne til fordel for et stort talent eller et veletableret navn.

Sergey Sirotkin kommer med stor opbakning, og han vil køre Formel 1 for Renault til næste sæson. (Foto: Imago/All Over Press) Formel 1 Først tog han Kevins træning - nu vil han have bilen

Tredjekøreren Esteban Ocon banker på til Formel 1, men franskmanden er p.t. på udlån fra Mercedes. Sergej Sirotkin har et erklæret mål om at køre for Renault næste år, og det kan lade sig gøre, hvis han præsterer og medbringer tilpas mange penge.

- Der er altid pres fra de unge gutter, de nye gutter. Sådan er det. Hvad enten de kører i din bil eller ej, så er der pres. Det kan komme fra et andet team, fra GP2 eller andetsteds. Det er helt normalt, siger Kevin Magnussen.

Forudsat at Renaults nye testkører ikke kører galt i FP1, betyder han ikke det store for Kevin Magnussens weekend.

- Det giver lidt mere fokus på anden og tredje træning, fordi første træning mere handler om setup og aero-arbejde. Det gør ikke nogen kæmpe forskel.

- I anden træning kommer jeg til at bruge lidt flere omgange til at vænne mig til banen, end jeg ville have gjort, hvis jeg havde kørt den første. Men vi kører ikke på supersoft alligevel i første træning, og det skal vi bruge til kvalifikationen, så det er okay.

2017 er fortsat vigtigst for Renault, men efter nul point i tre løb bliver der allokeret flere ressourcer til udviklingen af 2016-chassiset, fortæller Cyril Abiteboul. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault ændrer strategi: Godt nyt for Magnussen

Samtidig er banen, som er delvis offentlig vej, beskidt til at begynde med.

- Den udvikler sig meget fra FP1 til FP2. Og FP1 handler altid meget om aerodynamiske omgange, så det er ikke så vigtigt, siger Kevin Magnussen.

Men kunne han selv vælge, var Renault-raceren med nummer 20 ikke til låns …

Husker du Kevins fantomredning fra Sochi i 2014?

45 kommentarer
Vis kommentarer