Født til Formel 1: - Hans mor slog Magnussen

- Racerløb er mit liv, lyder det stadig fra Formel 1-feltets stærkeste racermor

Der er benzin i blodet. Foto: Ritzau /Scanpix
Der er benzin i blodet. Foto: Ritzau /Scanpix

21-årige Max Verstappen ser med sejren i det østrigske grandprix ud til at være Formel 1-feltets bedste bud på en trussel mod Mercedes-kørerne Valtteri Bottas og Lewis Hamilton i kampen om VM-titlen.

Det er alment kendt, at hollænderen har sine evner fra farmand Jos Verstappen, der kørte Formel 1 fra 1994 til 2003, men faktisk havde hans belgiske mor Sophie Kumpen også benzin i blodet.

Det forklarer Red Bulls teamchef Christian Horner, der hentede Verstappen til teamet.

- Jeg kendte hans mor bedre, fordi jeg kørte mod hende. Fra 1989 kørte vi junior-VM sammen. Hun var meget talentfuld, siger Horner til Formel 1s officielle hjemmeside.

- Hun slog navne som Kevin Magnussens far Jan, Giancarlo Fisichella og Jarno Trulli.

- Hun var oppe mod store navne og slog dem. Hun var i top-10 i verden på det tidspunkt, siger Horner om den nu 44-årige kvinde, der på sin Twitter-profil stadig skriver 'racerløb er mit liv'.

Max Verstappen husker sin mor, når det er 'mors dag'

Lille Max med mor og far til Formel 1 i år 2000

Kevin Magnussen for en sjælden gangs skyld foran Max Verstappen - i 90'erne tabte Kevins far til Max' mor. Foto: Rick Rycroft/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen for en sjælden gangs skyld foran Max Verstappen - i 90'erne tabte Kevins far til Max' mor. Foto: Rick Rycroft/Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen har aldrig haft det godt med at være midterkører, men håbet om toppen lever. Foto: Jan Sommer Formel 1 'Havde du fortalt mig det som barn, så havde jeg dræbt mig selv'

Jan Magnussen skal efter Le Mans forhandle ny kontrakt (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Scorer millioner på Le Mans: Så meget tjener de danske stjerner

Moderen havde også benzin-blodet fra sin familie - dog ikke fra sin far Robert Kumpen, der var formand for fodboldklubben KRC Genk i 1990'erne, men derimod fra sin onkel, Paul Kumpen, der var rallykører og selv havde en søn, Anthony Kumpen, der var racerkører og blandt andet kørte Le Mans.

Max Verstappen blev i 2014 tilknyttet Red Bulls junior-team som 16-årig og kort efter blev han præsenteret som en af farmer-teamet Toro Rossos faste kørere for 2015-sæsonen.

Siden da er det blevet til 90 løb, 25 podieplaceringer og seks sejre, mens næste opgave er det britiske grandprix i den kommende weekend.

Også Max Verstappens 20-årige lillesøster Victoria Verstappen kører racerløb - i hendes tilfælde dog stadig gocart, men hun har også travlt med at hjælpe Red Bull Holland i kulisserne, ligesom hun er ejer af sit eget modefirma, Unleash the Lion.

Max Verstappens søster er både til gocart og har eget modefirma

Kevin Magnussen kører i Frankrig i den kommende weekend, men han er dykket gevaldigt på ESPNs powerranking. Foto: MARK THOMPSON/Ritzau Scanpix Formel 1 Hak i selvtilliden: Kevin med halen mellem benene

Formel 1 Rival forarger: - Schumacher var aldrig en stor mester

Sport og Spil Debriefing fra Østrig: På vej ud - de topper Haas' ønskeliste

14 kommentarer
Vis kommentarer