Født til Formel 1: - Hans mor slog Magnussen

- Racerløb er mit liv, lyder det stadig fra Formel 1-feltets stærkeste racermor

Der er benzin i blodet. Foto: Ritzau /Scanpix
Der er benzin i blodet. Foto: Ritzau /Scanpix

21-årige Max Verstappen ser med sejren i det østrigske grandprix ud til at være Formel 1-feltets bedste bud på en trussel mod Mercedes-kørerne Valtteri Bottas og Lewis Hamilton i kampen om VM-titlen.

Det er alment kendt, at hollænderen har sine evner fra farmand Jos Verstappen, der kørte Formel 1 fra 1994 til 2003, men faktisk havde hans belgiske mor Sophie Kumpen også benzin i blodet.

Det forklarer Red Bulls teamchef Christian Horner, der hentede Verstappen til teamet.

- Jeg kendte hans mor bedre, fordi jeg kørte mod hende. Fra 1989 kørte vi junior-VM sammen. Hun var meget talentfuld, siger Horner til Formel 1s officielle hjemmeside.

- Hun slog navne som Kevin Magnussens far Jan, Giancarlo Fisichella og Jarno Trulli.

- Hun var oppe mod store navne og slog dem. Hun var i top-10 i verden på det tidspunkt, siger Horner om den nu 44-årige kvinde, der på sin Twitter-profil stadig skriver 'racerløb er mit liv'.

Max Verstappen husker sin mor, når det er 'mors dag'

Lille Max med mor og far til Formel 1 i år 2000

Kevin Magnussen for en sjælden gangs skyld foran Max Verstappen - i 90'erne tabte Kevins far til Max' mor. Foto: Rick Rycroft/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen for en sjælden gangs skyld foran Max Verstappen - i 90'erne tabte Kevins far til Max' mor. Foto: Rick Rycroft/Ritzau Scanpix

Se også: 'Havde du fortalt mig det som barn, så havde jeg dræbt mig selv'

Jan Magnussen skal efter Le Mans forhandle ny kontrakt (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Scorer millioner på Le Mans: Så meget tjener de danske stjerner

Moderen havde også benzin-blodet fra sin familie - dog ikke fra sin far Robert Kumpen, der var formand for fodboldklubben KRC Genk i 1990'erne, men derimod fra sin onkel, Paul Kumpen, der var rallykører og selv havde en søn, Anthony Kumpen, der var racerkører og blandt andet kørte Le Mans.

Max Verstappen blev i 2014 tilknyttet Red Bulls junior-team som 16-årig og kort efter blev han præsenteret som en af farmer-teamet Toro Rossos faste kørere for 2015-sæsonen.

Siden da er det blevet til 90 løb, 25 podieplaceringer og seks sejre, mens næste opgave er det britiske grandprix i den kommende weekend.

Også Max Verstappens 20-årige lillesøster Victoria Verstappen kører racerløb - i hendes tilfælde dog stadig gocart, men hun har også travlt med at hjælpe Red Bull Holland i kulisserne, ligesom hun er ejer af sit eget modefirma, Unleash the Lion.

Max Verstappens søster er både til gocart og har eget modefirma

Vis dette opslag på Instagram

It’s the little things in life

Et opslag delt af Victoria-Jane Verstappen (@victoriaverstappen) den

Se også: Hak i selvtilliden: Kevin med halen mellem benene

Se også: Rival forarger: - Schumacher var aldrig en stor mester

Sport og Spil Debriefing fra Østrig: På vej ud - de topper Haas' ønskeliste

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere