Formel 1-hold på randen af kollaps: Sættes under administration

Dagene i Formel 1 kan være talte for Manor, som ifølge BBC er blevet sat under administration

Den kommende Formel 1-sæson kan blive uden Manor. Foto: Jan Sommer
Den kommende Formel 1-sæson kan blive uden Manor. Foto: Jan Sommer

Forrige sæsons bagtrop i Formel 1-feltet synes at have kurs mod et ufrivilligt snarligt farvel til sporten.

Engelske BBC skriver, at Manor Racing er blevet sat under administration, og uden en økonomisk indsprøjtning vil holdet derfor være nødsaget til at lukke ned.

En kilde tæt på teamet skulle have fortalt BBC, at mandskabet fredag blev informeret om den triste situation og de dystre fremtidsudsigter.

Det har længe været kendt, at miniputten i Formel 1-feltet var på jagt efter en investor, der kunne skabe ro omkring den finansielle situation, men selv om flere potentielle købere angiveligt har været i spil, er det endnu ikke lykkedes at nå frem til en løsning.

Torsdag aften skulle den britiske forretningsmand Stephen Fitzpatrick, der har stået for finansieringen af holdet, så have besluttet at smække kassen i. Dermed er holdet altså nu sat under administration.

Den kommende Formel 1-sæson kan blive uden Manor. Foto: Jan Sommer
Den kommende Formel 1-sæson kan blive uden Manor. Foto: Jan Sommer

Konsekvenserne heraf kan selvsagt blive en reducering fra 11 til 10 hold i den kommende Formel 1-sæson, men både BBC og Sky Sports  skriver, at Manor endnu ikke har opgivet håbet om at holde sig i live.

Man vil frem mod starten på sæsonen forsøge at tilknytte en ny investor. Sker det ikke, drejes nøglen om. Det vil i værste fald betyde et farvel til godt og vel 200 ansatte. Og altså to sæder i Formel 1-feltet.

Manor har endnu ikke sat navne på de kørere, der var udset til at repræsentere teamet i den kommende sæson. Spørgsmålet er nu, om den udvælgelse overhovedet bliver aktuel.

I forrige sæson lykkedes det Manor at komme på tavlen en enkelt gang, da Pascal Wehrlein på nærmest mirakuløs vis sikrede holdet et enkelt VM-point qua tyskerens 10. plads i Østrigs Grand Prix.

Det ændrede dog ikke på, at mandskabet sluttede sidst i tabellen for konstruktører, da Sauber overhalede teamet i sæsonens næstsidste løb i Brasilien. Felipe Nasr scorede to point på hjemmebanen, og det var lige akkurat nok til at skubbe Manor væk fra næstsidstepladsen.

Manor er sat under administration. Foto: Jan Sommer
Manor er sat under administration. Foto: Jan Sommer

TV: Se de fedeste overhalinger fra den forgangne sæson:

Se også: 'Godt for Formel 1, hvis navnet Schumacher kører igen'

Se også: Store fremtidsudsigter for Kevin: 'Haas kan bygge egen bil'

Foto: Grand Prix Photo Sport og Spil Kæmpe Kevin-interview: Sådan bedømmer jeg min sæson

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere