Formel 1-ikon raser: Var jeg Vettel, ville jeg dræbe ham

Den tre dobbelt verdensmester Niki Lauda langer ud efter Daniil Kvyat efter russerens dobbelte påkørsel af Sebastian Vettel i Sochi

En frustreret Sebastian Vettel måtte efter få sekunder parkere sin Ferrari efter at være påkørt af russeren Daniil Kvyat (Foto: AP)
En frustreret Sebastian Vettel måtte efter få sekunder parkere sin Ferrari efter at være påkørt af russeren Daniil Kvyat (Foto: AP)

Den gamle Formel 1-stjerne, Niki Lauda, tidligere tre-dobbelt verdensmester - og i dag kransekagefigur hos Mercedes med titel af bestyrelsesformand - brugte ordet 'stupid' om Daniil Kvyat, efter russerens nyeste sammenstød med den tidligere fire-dobbelte verdensmester, Sebastian Vettel.

Niki Lauda kritiserede i følge flere medier, deriblandt den østrigske avis, Kronen Zeitung, i hårde vendinger den 22-årige Red Bull-kører på Sky Sport.

Det skete efter, at Daniil Kvyat for andet løb i træk i startfasen bankede ind i Sebastian Vettel, Tyskland og Ferrari.

- Hvis jeg var Vettel, ville jeg dræbe ham, udtaler Lauda.

Mens det gik 'godt' i Shanghai, hvor de to i øvrigt havnede på podiet som henholdsvis 2'er og 3'er, sluttede løbet for Sebastian Vettel på russerens hjemmebane i Sochi efter to påkørsler i 3. sving.

Fuck, fuck! Vettel rasende efter start-crash

- Mens Sebastian Vettel gjorde alting rigtigt i starten, kørte Daniil Kvyat hensynløst. Vettel kunne ikke gøre for, hvad det skete, fordi det var ren og skær dumhed, fortsatte Niki Lauda.

- Jeg ved ikke, hvad der tog Daniil Kvyat, men måske var han ekstra motiveret, fordi der blev kørt i Rusland.

- Når der køres igen i Barcelona, vil hans risikable overhalinger igen komme på bordet, og FIA burde tænke over det, inden det vil køre af sporet, sagde Niki Lauda.

Andre medier har skrevet om, hvordan Daniil Kvyat troede, at han kørte 'radiobil', og det er ikke kun Niki Lauda og Sebastian Vettel, som efter løbet var rasende på den russiske torpedo.

Denne slap forresten med en 10 sekunders stop-and-go-straf for manøvren, som andre steder end på hans hjemmebanen, ville have smidt ham ud af løbet.

Så samme venlighed mødte Daniil Kvyat ikke i egen lejr, hvor Red Bulls sportslige konsulent, Helmut Marko er citeret for følgende:

- Det tragiske er ikke kun, at han kørte Sebastian Vettel af. Han ødelagde også teamkollega, Australiens Daniel Riccardos løb.

Da Sebastian Vettel røg af banen, fik Red Bulls førstemand, Daniel Riccardo skader på bilen og sluttede det russiske grandprix udenfor pointene som nr. 11 i løbet, hvor Kevin Magnussen udnyttede Daniil Kvyats 'vanvidskørsel' og efterfølgende tumult til at køre en fornem 7. plads hjem.

Skærmydsler

Det er hverken første eller sidste gang, at Formel 1-kørere er kørt sammen i et løb.

Bagefter har det slået masser af gnister, og der er blevet sagt mangt og meget, som ikke er politisk korrekt og efterfølgende ville blive en sag.

Men når pulsen er 200, så sker der altså ting og sager.

Her er nogle af 'sammenstødene'.

Oktober 1989 Suzuka, Japan: De to McLaren-kørere, Ayrton Senna, Braslien og Alain Prost, Frankrig, ville ikke flytte sig for hinanden i en chikane med det resultat, at Alain Prost røg af banen og blev verdensmester, fordi løbets vinder, Ayrton Senna blev frataget sejren og disket, så han måtte nøjes med at blive 2'er i VM.

 

Juli 2014 Hockenheim: Felipe Massa, Brasilien, som selv startede Formel 1-karrieren ved at ryge ud igen efter 5 løb og 'hængt' til tørre i et år, var vred på Kevin Magnussen, som den brasilianske veteran gav skylden for, at han slog en kolbøtte i starten, da Kevin Magnussen ikke ville flytte sig. Det er ikke det eneste uheld, som Felipe Massa har haft i løbet af karrieren

 

April 2014 Bahrain: Ingen har som den 'udsmidte' Pastor Maldonado, Venezuela, været involveret i uheld, så det er svært at skelne den ene fra det andet. To gange i 2014 gik det ud over Esteban Gutierrez, Mexico, som både i Bahrain og Silverstone blev offer for Crashtors ulykker. Inden hans Formel 1-karriere sluttede på grund af manglende penge fra et forarmet Venezuela nåede Pastor Maldonado at være involveret i 39 uheld. Han har i øvrigt fået en hjemmeside, www maldonandopenaltycounter.com.