Formel 1-kørers milliardær-far redningsmand: Trængt F1-hold overlever

Lawrence Stroll står i spidsen for et konsortium, som sørger for, at Force India slipper for administration

Force India reddet! Foto: Ritzau/Scanpix
Force India reddet! Foto: Ritzau/Scanpix

Den canadiske milliardær Lawrence Stroll har sammen med et konsortium sprøjtet penge i Force India, der dermed ikke længere skal være under administration.

Det meddelte Formel 1-holdet tirsdag aften.

- Aftalen sikrer Force India-holdets fremtid. Og den gør, at kørerne på holdet kan udnytte deres fulde potentiale på holdet, siger teamchef Otmar Szafnauer.

- Jeg er glad for, at vi har fået støtte fra et konsortium af investorer, som tror på os som hold, og som ser forretningspotentialet i Force India nu og i fremtiden, siger han.

Hvis navnet Stroll ringer en klokke i motorsportsentusiasters ører, er det sandsynligvis, fordi Lance Stroll kører for Formel 1-holdet Williams.

Da Force India i slutningen af juli blev sat under administration på grund af rod i økonomien, blev der spekuleret i, at den ældste Stroll ville købe sig ind hos Force India og tage sin søn med.

Forlader Lance Stroll Williams og hopper over til farmand hos Force India? Foto: All Over Press
Forlader Lance Stroll Williams og hopper over til farmand hos Force India? Foto: All Over Press

Det er endnu uvist, hvorvidt det er en del af Lawrence Strolls planer.

Til gengæld er der nu vished om Force Indias økonomiske fundament. Det britiske hold understregede tirsdag, at alle kreditorer får de penge, de har til gode. Desuden er ingen af de 405 ansatte på Formel 1-holdet i fare for at blive fyret, lød det.

Force India repræsenteres i denne sæson af kørerne Sergio Perez og Esteban Ocon. Perez ligger bedst til som nummer ti i VM-stillingen med 30 point, mens Ocon har 29 point på 12.-pladsen.

Der er endnu ikke forlydender om, hvorvidt Strolls søn Lance fortsætter hos farmands nye F1-legetøj. Men mon ikke der er en overvejende stor sandsynlighed for det...

Foto: Glenn Dunbar/LAT Images/REX/All Over Press Sport og Spil Haas-chef hæver stemmen: Folkens, vi er ikke inkompetente

Sport og Spil Debriefing fra Ungarn: Haas-boss på dansk smugvisit

32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere