Formel 1-krise: Tyskerne trækker sig

Dårlig økonomi sætter en stopper for Formel 1 på både Hockenheim og Nürburgring

Kevin Magnussen kørte sidste år galt på Hockenheim i det tyske grandprix. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kevin Magnussen kørte sidste år galt på Hockenheim i det tyske grandprix. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Årets Formel 1-felt kommer stik mod sædvane ikke forbi Tyskland i indeværende kalenderår.

Det er meldingen fra Georg Seiler, der er direktør på Hockenheim.

- Håbet om at afvikle et Formel 1-grandprix er ikke længere til stede. Vi har de senere år gjort alt, hvad der stod i vores magt, for at glæde de mange fans, siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Dermed sætter han punktum for flere måneders spekulation, der stammer fra en viden om dårlig økonomi i tysk Formel 1. Formel 1-bossen Bernie Ecclestone har ellers holdt døren på klem, men Georg Seiler understreger, at det vil 'gå for meget ud over kvaliteten' af løbet, hvis man forsøger at arrangere det.

- Vi havde erklæret os klar til at tage over for Nürburgring, hvilket vi ellers ikke var kontraktligt forpligtet til. Der var dialog med tredjepart om at overtage løbet, men det blev ikke til noget, siger Seiler.

Se også: Formel 1-kører scorer kassen for at skride

Ecclestone udtalte så sent som mandag, at Hockenheim var den eneste mulighed, selvom det var Nürburgrings tur til at afvikle det tyske grandprix. Dermed skulle Hockenheim være vært i både 2014, 2015 og 2016.

Og det var alligevel for meget af det gode.

For tilskuerne er i stigende grad blevet væk, og derfor kunne det ikke hænge sammen økonomisk. Sidste år mødte 'blot' 52.000 tilskuere op på banen, der ellers kan klare 120.000 tilskuere.

Se også: Red Bull truer: Overvejer at forlade Formel 1

Ironisk nok vandt netop en tysker, Nico Rosberg, løbet, hvilket var første gang siden 1930'erne, at en tysker i en tysk bil formåede det på tysk grund.

Det kunne det heller ikke på Nürburgring, der ellers har noget af en historie. Helt tilbage før 2. verdenskrig blev der kørt racerløb på den legendariske bane. Også her er det økonomien, der sætter en foreløbig stopklods for begivenheden.

Det er lettere paradoksalt, at der ikke er et tysk grandprix i et felt, der de seneste 20 år har været så voldsomt præget af Tyskland. Michael Schumacher og Sebastian Vettel har tilsammen vundet 11 VM-titler, Nico Rosberg er blandt feltets hurtigste i disse år - og det i en Mercedes, som den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton, også kører i.

Siden 2007 har de to baner skiftedes til at afvikle et tysk Formel 1-grandprix om året.

Det tyske grandprix var årets 10. løb kalenderen. Det skulle være afviklet 19. juli.

56 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere