Formel 1-læge: Fornuftigt Alonso-afbud

- Min konklusion? Der er ikke noget mistænkeligt … endnu, lyder vurderingen af Fernando Alonsos ulykke fra den tidligere F1-læge Gary Hartstein

Mange og kulørte teorier er bragt på banen efter først Fernando Alonsos testulykke og spanierens efterfølgende afbud til Formel 1-sæsonens første løb.

Og så er der dem, som hælder til, at den simple løsning er den rigtige. Blandt dem den tidligere officielle Formel 1-læge Gary Hartstein, som ellers ikke er bleg for at give sine nogle gange kontroversielle holdninger til kende.

Gary Hartsteins seneste blog handler om Fernando Alonso, og Formel 1-lægen forventer, at der 'blot' er tale om forholdsregler efter en hjernerystelse.

Formel 1 - 3. mar. 2015 - kl. 11:51 Alonso-mystik ulmer: Troede han var Ferrari-kører

- Uanset hvordan du vender og drejer den, så er Fernandos beslutning om ikke at køre i Australien et bevis på hans intelligens, modenhed og forståelse af den større sammenhæng. Min antagelse er, at han lider af en hjernerystelse. Selv om der er forunderlige elementer i den historie, vi er blevet fortalt, så staver de forskellige bider alligevel til 'hjernerystelse', skriver Gary Hartstein.

Ganske vist havde Mercedes enkelte tekniske udfordringer i Spanien, men tyskerne efterlod et indtryk af at være umulige at slå i år. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Seks ting vi lærte af sidste Formel 1-test

Herefter gennemgår lægen fakta og forklarer både, hvor kompliceret en størrelse hjernerystelser kan være - og hvor farligt det kan være at få endnu en for tæt på den første.

- Min konklusion? Der er ikke noget mistænkeligt … endnu. Statistisk set, så er der en ekstrem høj sandsynlighed for, at Fernando vil være helt klar på Sepang. Og hvis ikke? Jeg tror, at hvis Fernando af en eller anden grund ikke kører i Malaysia, så har vi helt bestemt mere information til den tid, konstaterer Gary Hartstein.

I Sydeuropa og særligt Italien fortsætter konspirations-teorierne om, hvad der præcist skete i sving tre på Circuit Barcelona-Catalunya. La Repubblica holder fast i den version, hvor en fejl i bilens hybrid-system var skyld i ulykken. Senest skriver avisen, at der gik 600 watt gennem spanieren.

Se også: Unormalt: Undersøger Alonsos mystiske Formel 1-ulykke

McLaren har pure vist afvist alle teorier om elektrisk stød og fastholder, at kastevinde var årsagen til ulykken.

Teamchefen Eric Boullier sagde i weekenden, at han havde læst mange af teorierne, og at 90 procent af italienerne og spaniernes skriverier var usande.

Det internationale motorsportsforbund FIA er i samarbejde med McLaren i gang med en ekstra undersøgelse af, hvad der præcist skete.

Kevin Magnussen er ifølge manager Dorte Riis Madsen helt oppe at køre over nyheden om, at han får lov at køre Formel 1 (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 3. mar. 2015 - kl. 14:56 'Kevin er helt oppe at køre'

Fernando Alonso forlader hospitalet:

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere