Formel 1-medier splittet om Magnussen: - Ikke overbevisende

Til trods for at der ingen tvivl er om, at Kevin Magnussen scorede en bedre placering end sin team-kammerat Romain Grosjean, er eksperterne uenige om, hvem der var bedst i Barcelona

Ekstra Bladets Jan & Jonas evaluerer weekendens F1-løb fra Barcelona

Normalt siger man, at scoretavlen aldrig lyver. Kevin Magnussen endte som syver, mens Romain Grosjean måtte tage til takke med en 10. plads i Barcelonas Grand Prix.

Alligevel er eksperterne uenige om, hvem der var den bedste i weekendens Formel 1-race: Magnussen eller Grosjean?

Således scorer Magnussen 7/10 hos Planetf1 og 8/10 hos Autosport, mens Grosjean scorer 8/10 og 9/10 i samme motor-medier.

Se også: Haas-ejer holdt vejret: Kunne have endt i katastrofe

Læser man eksempelvis Planetf1s bedømmelse af danskeren, kan det da også være svært at forstå, hvorfor han ikke er højere på karakterskalaen.

'En langt bedre weekend for Haas, da begge kørere endte i pointene, selvom det er overraskende, at Magnussen endte med at være den førende,' skriver de, mens det blot ’gjaldt om at holde sig på til slutningen’ for Grosjean.

Grunden skal muligvis findes i, at Grosjean kom skidt i gang, efter at en safety car var på banen, hvorfor franskmanden mistede et par placeringer.

Günther Steiner har det sidste ord, når der skal lægges taktik i Haas. Foto: Andy Hone
Günther Steiner har det sidste ord, når der skal lægges taktik i Haas. Foto: Andy Hone
 

Se også: Haas-drama: Kevin og Grosjean i karambolage

Spørger man derimod eksperterne hos Sky Sports og Auto Motor und Sport, slår Magnussen med henholdsvis 8/10 og 9/10 sin holdkammerat på skalaen.

'Man skal aldrig fortælle til Magnussen to gange, at der en mulighed for at overhale,' skriver Sky Sports om danskerens aggressive kørerstil, der også ledte til nærkontakt mellem ham om Grosjean.

'Havde det ikke været for en safety car, ville Grosjean være endt på en fortjent 7. plads; men han blev degraderet til en 10. plads,' skriver Sky Sports videre.

Anerkendte Autosport er også på Grosjeans side og mener, franskmanden var bedre weekenden igennem. Magnussen får 8 ud af 10 mulige, mens Grosjean altså sniger sig helt op på et 9-tal med ordene:

'Indtil safety car kom på banen, var det en enestående weekend for Grosjean. Han havde aldrig mistet de placeringer, hvis safety car'en ikke var kommet på banen.'

Autosport giver Magnussen følgende ord med på vejen:

'Var ikke lige så overbevisende som Grosjean på trods af det næsten ikke-eksisterende 'tidshul' i kvalifikationen. Selvom han endte 'best of the rest', så fik han hjælp af safety car'en.

Selv sagde Kevin om kontroverserne mod slutningen.

- Der er kontakt mellem Romain og mig, og det er aldrig optimalt at have kontakt mellem teamkammerater. Men der var ingen dårlige intentioner, og man kører selvfølgelig race. Det har vi lov til, og der var ingen teamordrer. Vi gjorde bare vores ting og må snakke om det nu, sagde Kevin Magnussen umiddelbart efter løbet til Ekstra Bladet.

Næste grand prix er 26. maj, hvor kørerne skal til Monaco og teste deres racere i de snævre gader.

Læs alt om dramaet i Haas her:

Romain Grosjean var godt knotten bagefter. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Debriefing fra Barcelona: Konflikt spirer mellem Kevin og Romain

Se også: Konge-kørt: Krisemøde ovenpå Haas-ballade

100 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere