Formel 1-stjerne: - Det bliver kaos!

Når coronakrisen atter tillader Formel 1-løb, bliver det kaotisk med rustne og sultne kørere

Daniel Ricciardo vandt senest et Formel 1-grandprix, da han triumferede for Red Bull i Monaco i 2018. Nu kører han for Renault. (Arkivfoto) Foto: Tracey Nearmy/Reuters
Daniel Ricciardo vandt senest et Formel 1-grandprix, da han triumferede for Red Bull i Monaco i 2018. Nu kører han for Renault. (Arkivfoto) Foto: Tracey Nearmy/Reuters

Som næsten alt andet sport har Formel 1 ligget stille længe på grund af coronapandemien.

Alt var klar til sæsonstart i Australien i midten af marts, alle hold og kørere stod skarpt til 2020-sæsonen, og man nåede sågar at træne på banen, inden coronatruslen fremtvang en aflysning.

Siden har ingen kørere været i bilerne, og grandprixer på stribe er blevet udsat eller aflyst. For næsten alle i feltet har nedlukningen af samfundene rundt omkring betydet, at man kun har kunnet træne fysisk. Og kun derhjemme.

Derfor forudser Renault-køreren Daniel Ricciardo, at der bliver kaos på banen, når det første grandprix bliver kørt, når coronapandemien tillader det.

- Der bliver kaos. Forhåbentlig på en kontrolleret måde, siger den 30-årige australier til BBC.

- Jeg tænker ikke på specifikke biler, men der kommer til at være så meget rust blandet sammen med følelser, spænding og lyst.

Planen lige nu er, at Det Østrigske Grandprix i starten af juli bliver kørt som det første. Til den tid vil det være næsten fire måneder siden, kørerne sad i bilen.

Uagtet at der er tale om verdens ypperste kørere, vil det kunne ses, siger Ricciardo.

- Alle vil være helt klar til at give den gas. Der vil være gutter, som kører med enorm adrenalin, og andre som ikke gør. Så man kommer til at se nogle modige overhalingsforsøg - og nogle som beregner forkert, siger han.

- Jeg er sikker på, at man kommer til at se lidt af det hele.

Danske Kevin Magnussen er klar til endnu en tørn hos Haas, når sæsonen får lov at komme i gang igen.

Sidste tilbud: F1-forlig ligger klar

Kevin glæder sig til F1-genstart: - Det bliver tricky

Hug til 'fjollet' F1-ide: - Desperat og forkert

Det bliver uden tilskuere