Formel 1-stjerne flipper ud: Det er et fucking dumt cirkus!

Toro Rosso-stjernen Daniil Kvyat langer kraftigt ud efter Formel 1-stewards, efter russeren fik en straf, og der opstod forvirring under søndagens grandprix i Montréal

For de fleste fylder hestekræfterne og de fandenivoldske overhalinger i Formel 1.  

For andre er det et forvirrende cirkus, hvor kryptiske regler fylder mindst lige så meget som de rå hestekræfter i manegen (banen...).

Toro Rossos stjernekører Daniil Kvyat hører pt. til den sidste gruppe. Efter søndagens grandprix rasede han løs, fordi han følte sig uretfærdigt behandlet af Formel 1-dommerne allerede inden, starten var gået. Det fik ham til at kalde Formel 1 for 'et fucking dumt cirkus!'.

På den indledende formation lap (opvarmningsomgangen, red.) under søndagens grandprix i Montréal opstod der problemer for Daniil Kvyat. Han havde meget besvær ved at køre tilbage på den 11.-plads, hvorfra han oprindeligt skulle have startet.

Det betød, at Formel 1-dommerne kvitterede med en straf til russeren, så han skulle starte fra pitten. Men fordi Kvyat ikke i første omgang rullede i pitten, men forsøgte at køre hen på sin startposition, gav dommerne ham en 'drive through'-straf, som skulle udføres på et tidspunkt i løbet.

16.1.28735208.jpg
'Drop dum regel'

Men, men, men. Dommerne mente åbenbart ikke, at det var nok med én straf. Derfor besluttede de prompte, at Kvyat skulle have en ti sekunders stop/go-straf. Den var han alt andet end tilfreds med.

- De burde droppe den dumme regel. Hvem gavner den her regel? Er vi taxikørere eller Formel 1-kørere? Jeg forstår ikke det her. Det er et cirkus, et fucking dumt cirkus!, raser Kvyat og fortsætter:

- De har en opgave, som efter min mening ikke er så svær, og den kan de ikke løse ordentligt. De sov tydeligvis i dag, så måske havde de brug for noget kaffe derinde, siger en tydeligt sarkastisk Kvyat på et efterfølgende pressemøde.

Suveræne Lewis Hamilton sejrer i Montréal:

Vil finde syndebukken
Daniil Kvyat vil finde syndebukken i steward-komitéen. Og han peger ud den øverst chef Charlie Whiting ud.

- Jeg vil tale med Charlie (Whiting). Det generer mig, det generer mig virkelig. Det er et simpelt job, og det kan han ikke engang udføre ordentligt.

Kvyat indså, at det måske var bedst for ham at droppe yderligere kommentarer rettet mod dommerne og smutte om bagved, fordi han var ved at blive rigtig rasende.

- Jeg vil bare først og fremmest forstå, hvem der udfører det her job. Alt, hvad jeg ved, er, at vores teammanager diskuterede i ti omgange med FIA (motorsportsforbundet, red.) om, at vi ikke skulle have yderligere straf, og de sagde bare: 'Sorry, sådan er det'.

Da Kvyat skulle indløse sin ti sekunders straf, opstod der et problem med hjulene, så han måtte køre i pit, og det førte senere til hans exit fra løbet.

Vild duel på sidste omgang i det canadiske grandprix:

Kevin ærgerlig over straf i Montréal:

Skidt situation for Kevin: Truslen fra Ferrari-talentet

Kevin tosset på dommerne: Dum straf

Kevin straffet igen: Sådan reagerede bossen

Frustreret Magnussen skuffer i Montreal

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers