Formel 1-stjerne fortæller sandheden bag tidligt exit

Jolyon Palmer ville gerne have fortsat sæsonen ud i sin Renault-racer

Se afslutningen på det japanske grand prix

Lørdag aften proklamerede britiske Jolyon Palmer, at det japanske grand prix søndag blev hans sidste i sædet for Renault i denne sæson.

Renault har i et stykke tid ønsket at erstatte briten med spanske Carlos Sainz, selv om sæsonen endnu ikke er slut, og lørdag blev parterne så enige om en aftale, der betyder, at Palmer efter søndagens løb er færdig som Formel 1-kører hos Renault i denne omgang.

Beslutningen er truffet på baggrund af Renaults teamchef, Cyril Abitebouls, ønske om at skifte kører inden sæsonens slutning.

- Carlos er hentet til næste sæson og Cyril gjorde det klart, at han ville have ham i bilen i denne sæson også, lyder forklaringen fra Palmer.

Beslutningen ærgrer køreren, der blot formåede at score point i Singapore i denne sæson.

- Jeg vil ikke sige, det er en lettelse. Jeg ville elske at gøre sæsonen færdig og slutte det, jeg har startet, siger han til Sky Sports og understreger, at han ikke bærer nag over at blive stoppet før tid.

- Det er en skam, at jeg ikke kan færdiggøre sæsonen, når jeg har været med på holdet et godt stykke tid. Men jeg respekterer beslutningen og ønsker holdet og Carlos (Sainz red.) alt det bedste i fremtiden.

Jolyon Palmers fremtid i motorsportens fineste klasse er i alvorlig fare, og Williams virker umiddelbart som eneste mulighed i næste sæson for den 26-årige Palmer, der fik sin debut sidste år. Tanken om en fremtid uden for Formel 1 skræmmer dog ikke.

- Det er ærgerligt, men jeg kommer videre. Der er masser af liv uden for Formel 1, og jeg skal til at finde ud af, hvad det er, lyder det fra Jolyon Palmer.

Jolyon Palmers Formel 1-sæson sluttede i utide i det japanske grand prix. Foto: All Over Press
Jolyon Palmers Formel 1-sæson sluttede i utide i det japanske grand prix. Foto: All Over Press
 

Se også: Renault fik ram på Palmer: Stopper før tid

Se også: Teamordre lurede hos Haas: Så fik Kevin nok

Foto: AP Sport og Spil Kevin på kant med F1's alfahanner
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen