Formel 1-stjerner raser: De ødelægger sporten

Lewis Hamilton og Fernando Alonso forstår ikke Formel 1-ledernes beslutninger og savner retning for sporten

Lewis Hamilton og Fernando Alonso i midten er utilfredse med de konstante regelændringer i Formel 1 (Foto: AP)
Lewis Hamilton og Fernando Alonso i midten er utilfredse med de konstante regelændringer i Formel 1 (Foto: AP)

Formel 1-bosserne er i færd med at mudre billedet af sporten med konstante regelændringer, mener verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes), som får opbakning fra den tidligere dobbelte verdensmester Fernando Alonso (McLaren).

Under testkørslerne i Barcelona i disse dage blev Hamilton spurgt, om han følte, at sporten blev ødelagt, savnede retning eller var sund.

- Jeg vil nok sige de første to, svarer briten til Reuters.

- Jeg vil ikke tale for meget om det, men jeg er enig i de første to.

Kevin Magnussen lytter til Thomas Jørgensen, mens racekørerens kæreste Louise holder sig i baggrunden. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 4. mar. 2016 - kl. 09:35 Stjernebehandler skal hjælpe Kevin

Se også: Hamilton: Jeg skal hæve barren

Med blot to uger til årets første grandprix er der stadig spørgsmål om, hvordan kvalifikationssystemet i år bliver.

Ny software til kvalifikationen når ikke at blive klar til grandprixet i Australien, har Formel 1-bossen, Bernie Ecclestone, udtalt, og det er stadig et åbent spørgsmål, præcis hvordan det kommer til at forløbe, og fra hvornår ændringen skal træde i kraft.

Der foreligger nemlig ingen endelig beslutning, og Hamilton har svært ved at forstå, hvorfor der overhovedet skal ændres på kvalifikationen.

- Det var fint. Det var okay. Hvorfor skal man forvirre folk mere, spørger den trefoldige verdensmester retorisk.

Også den tidligere dobbelte verdensmester Fernando Alonso savner sund fornuft i Formel 1-ledelsen.

- Jeg er trist på sportens vegne. Det ser ikke godt ud udefra, når vi på en uge ændrer kvalifikationsformatet tre gange, siger den spanske McLaren-kører ifølge Reuters.

- Hvis jeg dyrkede en anden sport, ville jeg kigge på Formel 1 og være overrasket. Jeg synes ikke, det er godt. Der er for mange ændringer, og kompleksiteten i reglerne, også for tilskuerne, er ret høj, lyder det fra Alonso.

Kevin Magnussen har mange dansker støtter, der kæmper for at overbevise svensk ekspert om hans kvaliteter (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 3. mar. 2016 - kl. 16:41 Dansk-svensk krig: Du fatter intet om Kevin

23-årige Kevin Magnussen blev onsdag præsenteret som kører på Renaults Formel 1 hold (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Watt: Tre ting, som Kevin SKAL gøre i 2016

Lewis Hamilton var glad efter første test:

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere