Formel 1's dårligst bevarede hemmelighed afsløret

Som ventet blev Esteban Gutierrez præsenteret som den anden kører for det nye amerikanske Haas F1 Team

Esteban Gutierrez håber, at kontrakten med Haas F1 blot er første år af et langt samarbejde med Ferrari-familien. (Foto: Allover)
Esteban Gutierrez håber, at kontrakten med Haas F1 blot er første år af et langt samarbejde med Ferrari-familien. (Foto: Allover)

Kevin Magnussen var inde i overvejelserne som førstekører hos Gene Haas' nye Formel 1-team, men Romain Grosjean endte med at takke ja til amerikanernes tilbud - de var på jagt efter erfaring frem for alt.

Andenkøreren blev bestemt for længe siden af motorleverandøren Ferrari, som skulle vælge mellem sine reservekørere.

Som ventet - og som Ekstra Bladet skrev allerede midt i september efter Singapores Grand Prix - faldt valget på Esteban Gutierrez. Kørerpræsentationen blev bare trukket til Formel 1-cirkusset ankom til Mexico.

Se også: Afsløring: Haas fylder holdet uden Kevin

Kig nærmere på dette billede fra pressemødet.

Store smil til fredagens præsentation. (Foto: Allover)
Store smil til fredagens præsentation. (Foto: Allover)
 

Nøglepersonen er ikke den 24-årige mexicaner, der inden sit år som Ferrari-reserve kørte to ikke videre imponerende sæsoner for Sauber. Heller ikke holdejeren Gene Haas (midten) eller teamchefen Günther Steiner (t.h.).

Derimod manden til venstre.

Han hedder Carlos Slim Domit og er søn af verdens næstrigeste mand, tele-mogulen Carlos Slim Helú. Deres sponsorpenge og logo rykkede til denne sæson fra Sauber til Ferrari, da Gutierrez fik sparket og blev italienernes reserve. I næste sæson står der Telcel på Haas F1's racere.

Sådan fungerer moderne Formel 1, hvor betalingskørerne bliver flere og flere.

Se også: Sviner fra topkører: I hører ikke hjemme i Formel 1

Tilbage for McLaren-talenterne Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne og andre kørere med Formel 1-drømme i 2016 er nu kun Manor, der på papiret har to ledige sæder. Prisen er ifølge Ekstra Bladets oplysninger mindst ti millioner dollar - formentlig mere.

Formel 1's mindste team kæmper med konflikter på de indre linjer. Under det igangværende grandprix i Mexico er det kommet fra, at teamchef John Booth og sporstchef Graeme Lowdon stopper på holdet ved udgangen af denne sæson.

De er uenige med Manor-ejeren Stephen Fitzpatricks dispositioner.

Se også: Kevin rykker tættere på Le Mans-eventyr

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

8 kommentarer
Vis kommentarer