Forventer Kevin Magnussen udgår

Bookmaker har Kevin Magnussen som sæsonpremierens største favorit i forhold til at udgå

Kevin Magnussen testede i Barcelona - nu er han klar til løb i Australien (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen testede i Barcelona - nu er han klar til løb i Australien (Foto: Jan Sommer)

Det lignede en sæson uden Formel 1 for Kevin Magnussen, men med Fernando Alonsos hjernerystelse, så har danskeren fået en uventet ny chance på den store scene.

Magnussen er kastet ind med få ugers varsel, men hvor der i Danmark er store forventninger til at se hele landets raceridol, så er tilliden fra de neutrale bookmakere knap så stor efter en række dårlige testkørsler med den nye Honda-motor.

Hos Bet365 vurderer de endda, at risikoen for, at danskeren udgår er større end chancen for, at han fuldfører, når der på søndag køres race for alvor.

Kevin Magnussen får opbakning fra både Jenson Button og Fernando Alonso (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 10. mar. 2015 - kl. 12:38 Button tror på succes: Dejligt at se Kevin tilbage

Bookmakeren giver således odds 2,00 på, at Magnussen gennemfører løbet, mens der blot er 1,72 at hente, hvis danskeren ikke kommer i mål. Dermed er danskeren den af samtlige 18 kørere, der vurderes til at have dårligst chance for at gennemføre løbet, og han er den eneste kører, hvor det er mere sandsynligt, at han udgår, end han fuldfører.

Selv den 17-årige debutant Max Verstappen menes at have større chancer for at fuldføre end danskeren.

- Løbet bliver helt uforudsigeligt her, så det er interessant at se, hvordan vi gør det sammenlignet med resten af feltet, men jeg er helt sikkert klar på udfordringen, siger Magnussen i en pressemeddelelse fra McLaren.

Sidste sæson fuldførte Magnussen ellers 18 af de 19 løb, og det samme gjorde teamkammeraten Jenson Button.

Se også: Ferrari ville stjæle Lewis Hamilton

- Selvfølgelig forventer vi ikke at vinde, men mit fokus er på at sætte bilen op til løb og gøre fremskridt, siger Magnussen, der ikke føler sig helt på bar bund før premieren.

- Selvom jeg ikke forventede at sidde i bilen i Australien, så har jeg brugt vinteren på at forberede mig, som jeg normalt ville til en løbssæson, siger Magnussen.

- Så jeg føler mig fit og klar til at gøre det bedste for holdet. Det er en fantastisk mulighed for mig at få flere kilometer under bæltet i MP4-30'eren, og det vil komme tilbage til fordel for holdet i de kommende måneder, siger Magnussen.

Kevin Magnussen testede for McLaren i Barcelona forrige uge (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen testede for McLaren i Barcelona forrige uge (Foto: Jan Sommer)
 

Se også: Sådan lader Kevin op: Flotte billeder fra Australien

Kevin Magnussen kørte sidste år en tredjeplads hjem i Formel 1-premieren i Australien. En placering, der kort efter blev ændret til en andenplads.

- Det er fantastisk at være tilbage i Melbourne. Jeg vil aldrig glemme, hvordan det var at stå på podiet, siger Magnussen.

- Jeg elsker at køre på denne bane, og jeg ser virkelig frem til at komme på træningsbanen fredag, siger Magnussen.

Mens Magnussen altså er den største favorit i forhold til at udgå, så vurderes han ikke som ham med mindst chance for at vinde løbet. Danskeren giver 101 gange pengene som 10. favorit - det samme som Jenson Button, mens Lewis Hamilton er favorit foran sin teamkollega Nico Rosberg.

Ekstra Bladets reportere er lige på vej til Australien. Følg kvalifikation og løb live hos Ekstra Bladet fredag, lørdag og søndag.

Se klippet, hvor Kevin Magnussen er tilbage i McLaren-raceren:

22 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere