Annonce:
Annonce:

Fra shitstorm til succes: F1-komet hyldes for kæmpe sensation

Der er massiv ros til Pascal Wehrlein for hans præstation i Spaniens Grand Prix, ligesom Kevin Magnussen også får en pæn anerkendelse i medierne trods en trist afslutning på løbet

Annonce:
Følg Formel 1

En 8. plads lyder ikke af meget. Ligesom fire indkasserede VM-point ej heller klinger storladent i det samlede regnskab. Og Pascal Wehrlein blev såmænd distanceret med en omgang af flere kørere.

Men ikke desto mindre var den 22-årige Sauber-kører den helt store positive overraskelse i det spanske Formel 1-grandprix. I hvert fald når flere af de store internationale motorsportsmedier gør status over løbet i Barcelona.

For selv om Lewis Hamilton tog sejren efter at være hægtet af i begyndelsen, og unge Esteban Ocon kørte en femteplads hjem i sin knap så konkurrencedygtige Force India, er det Wehrlein som står tilbage som karakter-kongen på Circuit de Catalunya.

Annonce:

- At han i kvalifikationen var foran en Renault-racer, McLaren, Williams og Toro Rosso var uventet. Men ikke lige så uventet som Wehlerins enestående løb, lyder dommen i Autosport, der med et 10-tal tildeler tyskeren maksimumpoint på karakterskalaen.

- Et perfekt timet pitstop under perioden med ’virtuel safetycar’ var nøglen rent strategisk, men Wehrleins fart var også helt respektabel. Så han fortjener stor kredit for at score point i den mest langsomme bil i Formel 1, lyder det videre.

Pascal Wehrlein - tweet Barcelona Grand Prix

Samme medie giver Kevin Magnussen et 7-tal, hvilket giver ham overhånden i forhold til teamkollegaen Romain Grosjean, der trods et erobret VM-point må affinde sig med at få karakteren 6.

- Magnussen gennemlevede en rodet fredag, men fik tingene ordnet i tide til kvalifikationen. Han kørte med disciplin og var hurtigere end Grosjean, om end han lige akkurat missede Q3.

- Han (Magnussen, red.) var på vej mod en pæn placering i pointene, indtil han forsøgte at komme tilbage ved at overhale Kvyat indenom i sving 4 og pådrog sig en punktering efter en lille berøring, skriver Autosport.

Annonce:

Magnussen får også karakteren 7 hos Sky Sports, der kalder danskeren ’den førende Haas-kører over hele weekenden’ og noterer ham for 0,5 point mere end Grosjean.

Fokus på Kevin - se de vigtigste episoder fra løbet her:

Måler sig med de største
Haas-duoen kan dog måle sig med Wehlerin i forhold til vurderingen af weekendens præstationer. Med karakteren 9 ud af 10 roser Sky Sports også tyskeren til skyerne – og kun Lewis Hamilton bedømmes bedre.

- Langt væk fra duellen mellem de to forreste (Hamilton og Vettel) leverede Wehrlein muligvis dagens præstation ved at sikre Sauber holdets første point i sæsonen, lyder det.

Også hos Auto Motor und Sport er der begejstring for Wehrleins merit søndag eftermiddag. Sammen med Lewis Hamilton og Sebastian Vettel scorer Sauber-køreren topkarakteren 10.

Annonce:

Det tyske motorsportsmedie bemærker, at Wehrlein kun havde chance for at hente point i Spanien hvis han benyttede en 1-stop-strategi. Det lykkedes til fulde, da han formåede at holde overraskende høj fart i sine dæk, uden at de blev nedslidt for hurtigt.

10.8819984j.jpg
Wehrleins imponerende bedrift kommer i kølvandet på en sæsonstart, hvor han missede årets to første løb som følge af en skade, han pådrog sig ved Race of Champions i januar. Hans afbud i Australien og Kina førte til massiv kritik i medierne grundet den sene udmelding.

Men med resultatet i Spanien har Wehrlein givet svar på tiltale, mener Sauber-teamchefen Monisha Kaltenborn.

- Han viste karakter. Han modtog så meget kritik, hvoraf noget var meget unfair, for hans skade. I dag (søndag, red.) viste han alle, hvad han er i stand ti, siger Kaltenborn ifølge Sky Sports.

Næste opgave for Wehrlein og resten af Formel 1-feltet bliver Monacos Grand Prix, der køres i weekenden 25.-27. maj.

stilling

Se det vilde angreb på Magnussen i pitlane: 'Han er vanvittig!'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: