Annonce:
Annonce:

Fræk afsløring: Druktur gav næsten Kevin tidlig F1-debut

Kevin Magnussen var tæt på at afløse Jenson Button allerede i 2013, beretter briten i sin nye selvbiografi

Annonce:
Følg Formel 1

AUSTIN (Ekstra Bladet): McLaren og daværende teamchef Martin Whitmarsh havde kørt Kevin Magnussen i stillling til Formel 1-debut allerede i 2013 til Japans Grand Prix.

Jenson Button havde dummet sig på en druktur sammen med 12 andre Formel 1-kørere og brækket en kno, hvilket gav muligheden for at evaluere den danske reservekører. Men briten endte med at bide smerten i sig og insistere på at køre, afslører han i sin nye selvbiografi ‘Life to the Limit’.

Det år lå grandprixerne i Korea og Japan lige efter hinanden, så om mandagen mellem løbene mødtes Jenson Button med blandt andre Mark Webber, Nico Rosberg, Felipe Massa, David Coulthard, Fernando Alonso og Lewis Hamilton.

En bar blev kontaktet, og de havde ingen problemer med at holde længe åbent, da de hørte, hvem som ønskede en privat fest.

Annonce:

‘Formel 1-kørere har sjældent mulighed for at give los sammen. Normalt er det med teamet, som det selvfølgelig bør være, men indimellem er det cool at være sammen, give den gas med dine konkurrenter … og se dem te sig tosset, når de har drukket’, skriver Jenson Button i bogen.

For at give en omgang shots til hele baren, skulle man slå med en trommestik på en tromme.

‘Det var blevet sent, festen var stadig i fuld gang, men af en eller grund (eksempelvis fuldskab) kunne jeg ikke finde trommestikken, så jeg besluttede mig for at slå til den med min næve’.

‘Gør det igen, gør det igen, opfordrede Felipe Massa, som samlede trommen op, så jeg kunne jeg den flere klø. Hvad jeg gjorde’.

‘Sekundet, det skete, vidste jeg, at jeg havde skadet mig selv. Med min store erfaring udi fordrukne dumheder, ved jeg, at alkohol dulmer smerte, men på trods af det var smerten intens med det samme’.

Selv om baren var udstyret med masser af isterninger, var skaden sket.

‘Tilbage på hotellet endte jeg på badeværelsesgulvet, hvor jeg plejede min hånd, mens jeg kastede op i toilettet. Det var ikke et kønt syn’.

Annonce:

Dagen efter konstaterede en japansk læge, at en kno var brækket, hvilket krævede gips på i to uger. Hvilket Jenson Button ikke kunne tillade med et grandprix på Suzuka nogle få dage ude i fremtiden.

‘I mellemtiden blev holdets simulator-kører Oliver Turvey transportet ind som potentiel stand-in, men teamet besluttede sig for at ville prøve Kevin Magnussen, som ville have fået F1-debut’, skriver Button.

‘Jeg var fast besluttet på ikke at lade en lille ting som en brækket kno stoppe mig og insisterede på at køre. På dagen spændte jeg den fast, tog smertestillende piller, bed tænderne sammen og kørte. Ikke noget dårligt resultat. Jeg blev nier.’

‘Hvad jeg senere indså, naturligvis, var, at Martin ville have Kevin til at køre, så han kunne få en fornemmelse for ham. Han tænkte allerede på ham som erstatning for Checo, skriver Button.

Godt en måned senere før USA’s Grand Prix blev Kevin Magnussen præsenteret som erstatning for Sergio ‘Checo’ Perez hos McLaren i 2014.

Haas afslører: Ferrari ville have Kevin byttet ud

Annonce:

Kevins tidligere kollega indrømmer: Jeg har mistet lysten til Formel 1

F1-team tvunget til total udskiftning: Debutant jubler over pludselig chance

Kevin på kant med F1's alfahanner

Her slår Kevin sin kollega:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: