Frank Jensen: Hellere Tour-start end Formel 1 i København

Københavns genvalgte overborgmester tænker mere på at lokke Touren til Danmark end på et muligt Formel 1-løb

Københavns genvalgte borgmester, Frank Jensen, er større tilhænger af Tour de France i Danmark end Formel 1. Foto: Tycho Gregers
Københavns genvalgte borgmester, Frank Jensen, er større tilhænger af Tour de France i Danmark end Formel 1. Foto: Tycho Gregers

Danmark har budt ind på at blive vært for Tour de France-starten i enten 2019, 2020 eller 2021. 2019 er væk, men de to andre år er stadig i spil.

Samtidig forsøger en gruppe anført af tidligere minister Helge Sander at rejse penge til at skaffe et Formel 1-grandprix forbi København fra 2020.

Skulle begge planer ende som virkelighed, skal København efter al sandsynlighed i enten 2020 eller 2021 være vært for både den indledende enkeltstart i Touren samt et Formel 1-grandprix.

Overborgmester Frank Jensen (S) holder dog i første omgang mest fokus på Tour-buddet.

- Cykelløbet er noget mere nærliggende at tale om nu, fordi det andet med Formel 1 stadig kun er på tegnebrættet, siger Frank Jensen.

- Om det lykkes den gruppe af mennesker, som står bag det med Helge Sander i spidsen, at samle de mange, mange penge, som skal til, det ved vi ikke på nuværende tidspunkt.

Kevin Magnussen: Det tænker jeg om Formel 1-løb i København
Magnussen om muligt Formel 1-løb i København: 'Jeg håber det helt vildt'

Skulle det lykkes Helge Sander og co. at rejse de 300 millioner kroner, som der kræves, så vil overborgmesteren gerne kigge nærmere på muligheden.

- Det er mange penge, men de gør et ihærdigt forsøg, og så længe de gør et ihærdigt forsøg, så skal jeg i hvert fald ikke være lyseslukker for det, lyder det fra Frank Jensen.

Han sætter dog ikke sin underskrift på en godkendelse af et Formel 1-løb i de københavnske gader, førend han har mere klarhed over, hvad det får af trafikale konsekvenser.

- Det, der optager mig, ud over at der skal findes de her mange penge og private sponsorer, er, at København som by ikke bliver lukket fuldstændig ned i ugevis for at arrangere Formel 1, slår Frank Jensen fast.

Men han mener også, at VM-enkeltstarten i København i 2011 viste, at på papiret vanskelige projekter godt kan føres ud i livet.

- Selv om der også var kritik den gang, også fra mediernes side, om hvordan vi kunne finde på at lukke indre by af, mens der blev kørt enkeltstart, så var alle jo bagefter ellevilde med det, siger overborgmesteren.

Er det realistisk med Formel 1 i København? Sådan er planerne
Formel 1 til København? Vi tager et reality check på planerne

- Sådan er det nok også med Formel 1. Det er nok noget, alle i øjeblikket ville ryste på hovedet af i København, men jeg tror, at hvis det lykkes, så vil mange sige ”det kunne vi så også i København”.

Formel 1 og Tour de France ligger i den tunge ende af skalaen for global interesse i sportsverdenen, og julelysene bliver tændt tidligt i øjnene på Frank Jensen ved udsigten til, at begge dele kan ende i hans by.

- Man skal jo knibe sig selv i armen. Det gør jeg i hvert fald, siger han.

- Det at Danmark og København kan bringe sig selv op i den liga, hvor vi kan være med i verdens tredjestørste sportsbegivenhed (Tour de France, red.), er fantastisk.

Beslutningen, om hvor Tour-starten i 2020 skal være, kommer først et godt stykke inde i 2018, ligesom der går yderligere et år, førend 2021-startbyen vælges.

Med hensyn til Formel 1 sagde Helge Sander torsdag, at det efterhånden er op til København selv, om man ønsker at afholde grandprixet, hvis de 300 millioner kroner rejses. Formel 1-ejerne er klar, mener han.

1. februar skal Helge Sander præsentere den færdige plan for Københavns Kommune og regeringen.

Formel 1 - 23. nov. 2017 - kl. 22:05 Huller i budgettet: Men F1-ejere tændt på cool København

Drømmen om Formel 1 i København lever stadig. Foto: Jan Sommer/ritzau/ Formel 1 - 23. nov. 2017 - kl. 13:56 Topmøde på D'Angleterre: Forbereder formel 1-cirkus i København

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet kan være på vej til Københavns gader. Foto: Jan Sommer Formel 1 - 23. nov. 2017 - kl. 09:29 Mail afslører dansk Formel 1-plan: Lukket topmøde i København

Der skal ske flere ting med Haas-raceren. Foto: AP Sport og Spil Haas-duoen: Derfor er formkurven knækket - især to ting skal fikses til 2018

31 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen