Fredag den 13: Renault ramt af bekymrende punkteringer

Særligt Jolyon Palmers side af garagen havde en skidt dag i optakten til Spaniens Grand Prix

BARCELONA (Ekstra Bladet): Kevin Magnussens teamkammerat Jolyon Palmer fik spoleret det meste af sin fredag.

Briten måtte sidde over til fordel for reservekøreren Esteban Ocons første træningssession, og franskmanden nåede kun seks omgange, inden det blev et tidligt stop efter punktering og et batteriproblem.

Da det så blev hans egen bød anden træning på endnu en punktering. Bundpladen skulle udskiftes, så mekanikerne måtte skynde sig for at få ham ud til de sidste 20 minutter. 

- Det har ikke været nogen fantastisk fredag. Efter første træning troede jeg, at uheldet var overstået, og så får jeg en punktering, siger Renault-rookien, som endnu ikke har en præcis forklaring på grunden.

- Ikke rigtig på nuværende tidspunkt. Alt føltes nogenlunde og lige pludselig på langsiden gav dækket op. Vi må undersøge det nærmere, sagde han.

Det mest positive ved Jolyon Palmers fredag var, at han nåede ud igen til slutningen af anden træning efter sin punktering. (Foto: Jan Sommer)
Det mest positive ved Jolyon Palmers fredag var, at han nåede ud igen til slutningen af anden træning efter sin punktering. (Foto: Jan Sommer)
 

I Kina blev Kevin Magnussen ramt af punktering, men ifølge Renault-kørerne er der ingen sammenhæng mellem problemerne. Set udefra bekymrende ikke mindst fordi Esteban Ocon også punkterede.

Sidst skyldtes det defekt i hjulophænget.

Franskmandens problem var noget udefrakommende og altså en reel punktering. Den anden kigges der nærmere på sammen med dækleverandøren Pirellis ingeniører.

- Alle bør være lidt bekymrede, når man kigger på det, men der er ikke noget specielt ved vores bil, der virker til at være et problem. Den slags sker, men der er ikke nogen trend i det, siger Kevin Magnussen.

Danskerens fredag forløb problemfrit, og han kørte i anden træning 14. hurtigste tid. Så Jolyon Palmer må læne sig op af holdkammeratens data og lørdagens træning.

- Vi har en lignende følelse i bilen, så jeg vil prøve at lære fra ham. Vi havde forventet at være lidt mere konkurrencedygtige her, og det ser ud til, at vi bliver det. Som team har det været positivt bare ikke med min bil, siger han.

Kevin Magnussen forventer et kvalifikations-resultat lige på grænsen til Q2 eller med andre ord i top-16. 

- De fleste teams skruer op for farten til kvalifikationen, og det kan vi ikke lige nu. På den her bane betyder motorkraften lidt mindre, så er forskellen halveret, men de vil stadig tage et skridt frem, som vi ikke kan, siger danskeren.

I den anden side af garagen hos Renaults nummer 20 var der ingen problemer fredag. (Foto: Jan Sommer)
I den anden side af garagen hos Renaults nummer 20 var der ingen problemer fredag. (Foto: Jan Sommer)
 

Nico Rosberg var hurtigst fredag foran Ferraris Kimi Räikkönen.

På dagen, hvor Max Verstappen debuterede for Red Bull, formåede hollænderens nu tidligere teamkammerat Carlos Sainz at sætte en hurtigere tid end begge kørere fra førsteholdet.

Palmer forstår ikke den kritik, der er kommet af ham. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin-kollega undrer sig over fyringsrygter: Hvor kommer det fra?

Sådan så det ud, da Kevin Magnussens hjulophæng stod af i Shanghai:

Kevin Magnussen mener, at der til denne weekend blot er tale om bittesmå forskelle (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin gør status: Her er min plan

6 kommentarer
Vis kommentarer