- Fremragende for Formel 1

Kevin Magnussen glæder sig over Fernando Alonsos comeback til Formel 1, omend danskeren anser eks-verdensmesterens retur til sporten som en overraskelse

Kevin Magnussen var rasende på Fernando Alonso (ses i baggrunden) i kølvandet på deres sammenstød på Monza i 2018. Siden har de nået til forsoning. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen var rasende på Fernando Alonso (ses i baggrunden) i kølvandet på deres sammenstød på Monza i 2018. Siden har de nået til forsoning. Foto: Jan Sommer
Følg Formel 1

Fernando Alonso løb med overskrifterne tidligere på ugen, da det blev offentliggjort, at han gør Formel 1-comeback for Renault næste sæson.

Hans spektakulære tilstedeværelse er kendt for at præge sporten på godt og ondt, men kedeligt er det sjældent, når Alonso er indblandet.

I 2018 fik Kevin Magnussen det at føle. Under kvalifikationen til det italienske grandprix på Monza ramlede de sammen og spolerede hinandens omgange. Danskeren følte sig påkørt og var efterfølgende rasende.

- Jeg kan ikke vente med, at han går pension, lød det blandt andet fra Magnussen.

Episoden blev siden nedtonet og talt igennem, og tavlen er vasket helt ren, hvis de to skulle ende i duel igen næste sæson. Magnussen hilser i hvert fald Alonsos comeback velkommen i et interview med ESPN.

- Jeg anede ikke, at det ville ske. Det er nyt for mig, men naturligvis er det helt fint for mig. Jeg tror, det er fremragende for Formel 1. Der vil være en masse mennesker, som er tilfredse med det, siger han.

- Det vil med sikkerhed være godt for Renault at have ham i bilen. Det vil være godt for (Esteban) Ocon at have ham som målestok, og det vil virkelig være en mulighed for ham (Ocon, red.) til at stråle ved at vise sig frem over for ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kevin Magnussen i snak med Fernando Alonso i forbindelse med grandprixet i Bahrain 2018. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen i snak med Fernando Alonso i forbindelse med grandprixet i Bahrain 2018. Foto: Jan Sommer

Det personlige forhold til superstjernen vil Kevin Magnussen ikke ind på, da Ekstra Bladet taler med ham senere på dagen:

- Der er nok mange Fernando Alonso-fans, som vil være glade for at se ham tilbage, så på den måde er det godt. Han er en god kører og en kører, der er spændende at se køre race. Jeg er ret sikker på, at det bliver en god ting for spændingen i løbene generelt, siger han.

Det bliver tredje gang i karrieren, at Fernando Alonso gør sin entré hos Renaults Formel 1-mandskab.

Spanieren havde sin første tid på det franske hold i perioden 2002-2006, inden han kom tilbage og nappede to sæsoner yderligere i 2008-2009.

Størst succes havde han under første ophold, hvor begge hans VM-titler blev kørt hjem i henholdsvis 2005 og 2006.

Spiller du Motor Manager på holdet.dk? Er svaret ja, så tilmeld dig til den åbne gruppe ‘Bank Ekstra Bladets klogeåger’, hvor trekløveret Jason Watt (Always Bet on Black), Jan Sommer (Boys of Sommer) og Jonas Hüttel (The Penfold Hearts) deltager. Det bliver næppe svært ... Her får du både tips, trick og opstilling til 2020-udgaven af Motor Manager (+)

Fik du den seneste opdatering fra årets første Forrmel 1 Grand Prix? Ellers kan du få det her:
Debriefing fra Østrig: Ferrari-deal giver bagslag

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag