Fremtiden på spil: Lønforhøjelse venter på Kevin

Jason Watt forventer, at Kevin Magnussens gode præstationer betyder, at Haas snart udnytter optionen på danskeren, og det kræver mere i løn

Kevin Magnussens sjetteplads i Barcelona betyder, at danskeren nu er oppe på 19 VM-point allerede efter fem grandprix'er - samme pointtal, som han fik i hele sidste sæson.

Og den danske succes var også et af de store samtaleemner, da Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt mandag chattede med læserne. For spørgsmålet er, hvad fremtiden byder på for Kevin Magnussen, der fuldstændig har smadret teamkollegaen Romain Grosjean, der stadig er uden point.

- Jeg tror, at Haas er meget interesserede i at binde Kevin længere end til og med 2019, som de har option på. Det kræver så bare at de allerede fra næste år giver en klækkelig lønforhøjelse, svarede Watt.

LÆS HELE WATT-CHATTEN HER

- Om Kevin så skal tage imod et sådan tilbud måtte det komme, det er svært at vurdere. Hvad vil man helst - sikres tre år frem med Haas eller tro, at det går så godt i 2019 at man kan lande en større kontrakt? svarede Watt.

- Men i det tilfælde så tror jeg, at det bliver svært for Kevin at sige nej tak. Haas reddede Kevins Formel 1-drøm og tog ham, da han ellers var på vej ud i kulden, og det tror jeg, giver Kevin en stor taknemmelighed over for teamet, lød det fra Watt.

Kevin Magnussen kan se frem til en bedre løn, hvis Haas vælger at udnytte optionen på et år mere. Foto: All Over
Kevin Magnussen kan se frem til en bedre løn, hvis Haas vælger at udnytte optionen på et år mere. Foto: All Over
 

Det betyder, at med mindre et andet team ønsker at købe Kevin Magnussen fri, så bliver han, hvor han er.  En retur til Renault eller McLaren tror Watt aldrig vil ske.

- Man kunne jo drømme om et Ferrari-sæde til 2020, men Leclerc gør det "desværre" super godt, og han er Ferraris egen juniorkører, lød det fra Watt.

Og mens Jason Watt igen og igen beskriver Ferrari som det perfekte drømmematch for Magnussen, så er Grosjean og Ferrari på ingen måde en mulighed længere.

- Det var nok mest et rygte, han selv spredte. Jeg tror, han skal være glad for at få fire gange så meget i løn som Kevin og håbe at beholde sit sæde i årene frem, lød de fra Watt.

- Rygterne siger en millioner dollars til Kevin og fire-fem gange så meget til Grosjean, lød det fra Watt.

Magnussen har pt det psykologiske overtag på teamkammeraten.

- Kevin kan godt lide måden, som bilen kører på, det passer godt til hans kørestil. Grosjean overkører den tit, og han har jo været af banen flere gange, end jeg har holdt juleaftener, så noget ved bilen passer ikke Grosjean, forklarede Watt.

Han mener dog, at det havde været godt for Magnussen, hvis Grosjean havde kørt mere en enkelt omgang i Barcelona, for franskmanden ville ikke have haft danskerens fart i racet.

- Derfor var det en skam, at Grosjean udgik, for nu hedder det vel mest, at det var Haas-bilen, som var fantastisk og ikke Kevin, forklarede Watt.

De nøgne tal viser dog, at Magnussen fører 19-0 i den indbyrdes pointstatistik mod Grosjean, og snart kan de tal udmønte sig i en forbedret lønchek for danskeren, hvis Haas gerne vil holde på den hotte dansker.

Formel 1 Kevin begejstrer udlandet: Han var i en klasse for sig!

Formel 1 Efter perfekt løb: Kevin er F1’s ‘good boy’

Formel 1 Hård straf til Romain: 'Sparker en mand, der ligger ned'

Kevin Magnussen scorer topkarakter af Jason Watt. Foto: Pierre-Philippe Marcou/Ritzau Scanpix Sport og Spil Kevin får topkarakter: Han havde savet Grosjean midt over

127 kommentarer
Vis kommentarer