Fundet skyldig: F1-legendes søn voldtog 6-årig pige

Den tredobbelte verdensmester Sir Jack Brabham må vende sig i sin grav efter, at sønnen Gary Brabham er blevet fundet skyldig i voldtægt af 6-årig pige

Far og søn, Sir Jack Brabham sammen med den nu dømte Gary Brabham
Far og søn, Sir Jack Brabham sammen med den nu dømte Gary Brabham

Formel 1-legenden - den tre-dobbelte verdensmester - Sir Jack Brabham må vende sig i sin grav.

Et af de allerstørste navne er i den grad blevet skandaliseret efter, at den mellemste af hans tre racer-sønner, den tidligere Formel 1-kører Gary Brabham, af en jury ved retten i den australske by Brisbane er fundet skyldig i voldtægt af en bare 6-årig pige.

Racerkøreren med det forpligtende efternavn hævdede, at han var uskyldig. Han blev da også frifundet i fem andre tilsvarende sager.

Straffen for overgrebene mod pigen, der stod på fra 2003 til 2007, er endnu ikke udmålt.

Det var moderen til pigen, som i oktober 2013 gik til politiet, efter at pigen begyndte at fortælle om misbruget, hvor hun bl. a. havde siddet nøgen på racerkørerens skød i en bil.

Den krænkede pige, der i dag er 19 år, afgav vidneforklaring på en video, hvor hun berettede om at sidde nøgen på et stykke legetøj og efterfølgende at være blevet syg og kastet op på sit tøj.

Jack Brabham i sine velmagtsdage ved Monacos Grand Prix i 1963. (Foto: SPO) Formel 1 Formel 1-legende er død

Gary Brabham, der i 1990 nåede at snuse til Formel 1 med to kiksede løb for det upåagtede italienske Life-team, vandt året efter sin karrieres største sejr, 12 timers løbet på Sebring sammen med bl. a. den langt mere succesfulde storebror, Geoff Brabham.

Sidstnævnte var i nogle år Le Mans-vinder John Nielsens overmand i det amerikanske sportsvognsmesterskab.

Lillebroderen David Brabham er en endnu bedre bekendt af Danmark på grund af et flerårigt makkerskab med Jan Magnussen hos Panoz.

Han er igen den af de tre, som kom længst i Formel 1 med to sæsoner hos henholdsvis Brabham og Simtek.

Faderen Sir Jack Brabham skrev historie, da han i 1966 blev den første og indtil videre eneste, som har vundet VM i Formel 1 i 'egen bil'. Brabham var således et 'efternavne-hold' som f. eks. McLaren, Williams, Sauber og Haas er det i dag.

Formel 1-feltet mindede Sir Jack Brabham før løbet i Monaco i 2014. Få dage forinden var han død i en alder af 88 år (Foto: AP)
Formel 1-feltet mindede Sir Jack Brabham før løbet i Monaco i 2014. Få dage forinden var han død i en alder af 88 år (Foto: AP)